Afbeelding

Duiveland veel effectiever dan ZSC’62

Sport

Voor iemand die net met 0-3 op eigen veld van Duiveland verloren had, had ZSC'62-trainer John Tahapary best wel 'praatjes'.

,,Over het algemeen heb ik een goed ZSC'62 gezien", vertelde de coach . Ik ben tevreden over de manier van spelen, jammer van het resultaat. Als we het zo volhouden, is er niets aan de hand." In alle eerlijkheid, die kant 'dreigt' het ook uit te gaan in het seizoen 2019/2020 voor de Scharendijkenaren in de derde klasse B waarin Seolto puntloos is en De Fendert slechts een puntje heeft vergaard. Duiveland staat er na de driepunter van zaterdag 26 oktober een stuk beter voor dan ZSC'62. Haar trainer, Rohan de Geus, wil zich echter nog lang niet rijk rekenen, maar staat wel op slechts drie punten van de koplopers Halsteren en Tholense Boys, twee ploegen die na een 1-0 achterstand met 1-1 gelijk speelden tegen de Oosterlanders. ,,Het plan is om zo snel mogelijk dertig punten te halen en dan naar boven te kijken."

De grootste makke van ZSC'62 tegen Duiveland was het scoren van doelpunten waarin de 'kroajen' in Scharendijke redelijk effectief waren. De eerste twintig minuten waren zonder enige twijfel voor de thuisploeg. Met name Jos Erades, vanwege een verhuizing naar Harderwijk zijn laatste derby spelend, had wat kansjes. Met een kopbal op de lat binnen de eerste tien minuten was hij het dichtstbij de openingsgoal. De Geus: ,,ZSC'62 heeft aardig wat kansen gehad en zette ons voor de wind goed vast. Hierna wonnen we wat meer duels op het middenveld, kwamen we wat meer in ons spelen en gingen we ook iets makkelijker naar voren". Het resulteerde bijna prompt in een doelpunt door Ronald Zwager, die de diepte in werd gestuurd. Met links verschalkte de aanvaller ZSC'62-doelman Robin Dekker in de verre rechterhoek.
Tijdens de eerste de beste aanval meteen na rust verdubbelde Duiveland de marge. Donny van Dongen stuurde rechtsback Rens Boogert weg, die vervolgens doorstoomde naar het zestienmetergebied en keurig de 0-2 langs Dekker binnenschoof. Tahapary, de achterstand verklarend: ,,Over het algemeen heb ik een goed ZSC62 gezien maar bij een paar momenten lopen we naïef te verdedigen". De Geus: ,,De goals vallen voor ons op goede momenten".
ZSC'62 liet na zich de tweede tegengoal niet van slag brengen en probeerde te blijven voetballen. Kansen kwamen er zeker voor Michiel Schipper en Robin Provoost, maar Duiveland-goalie Simon de Bruine gaf geen krimp in Scharendijke. ,,We houden wel de nul, maar dit was tot nu toe een wedstrijd waarin we de meeste kansen hebben weggegeven", zag De Geus. ,,Dat is een tegenvaller voor ons, maar dat kwam ook mede door ZSC'62. Het stond niet goed bij ons." Tahapary kon niet anders dan de reddingen van De Bruine prijzen. ,,Ik zei een kwartier voor tijd: 'al voetballen we nog honderd jaar, hij gaat er niet in'."
Na de enorme kans van Provoost, die dus door De Bruine gekeerd werd, was het aan de andere kant wel raak. En hoe. Enkele meters buiten het strafschopgebied mocht Zwager een vrije trap nemen. De bal verdween met een mooie boog in de linkerbovenhoek: 0-3. Op deze manier kan Zwager, bezig aan zijn laatste seizoen, er nog wel een paar jaar aan vastplakken.

Meer nieuws