Afbeelding

MZC’11 en Bruse Boys consolideren positie in topvijf

Sport

Het gaat goed met de eilandelijke tweedeklassers. Met prima zeges handhaafden MZC'11 en Bruse Boys zich na de zesde speelronde in de topvijf van de ranglijst.

MZC'11-trainer Edwin Kriens sprak van een zakelijke overwinning nadat hij de Zierikzeese ploeg zaterdag met 0-2 bij FC Axel had zien winnen. ,,We zijn geen moment in de problemen geweest. De uitslag had hoger moeten zijn." Op sportpark Volharding legde Bruse Boys Hellevoetsluis over de knie, al had de thuisploeg wel haar handen vol aan de opponent. Bij een 2-0-tussenstand leek er niet zo veel aan de handen voor de Bruenaren maar toen maakte doelman Kenneth Boogerd een overtreding waarna een strafschop volgde: 2-1. Een bal op de paal had zomaar de 2-2 kunnen betekenen, maar uit de daarop volgende aanval van Bruse Boys was de driepunter via de tweede goal van Domenique van den Berge alsnog een feit. Bruse Boys-trainer René Scholts: ,,Daarna hebben we nog diverse kansen op een hogere uitslag gehad".

Met de overwinningen blijven MZC'11 en Bruse Boys respectievelijk derde en vierde in de tweede klasse. Beide ploegen hebben tegen Arenskerke, Walcheren en Axel gespeeld en allen gewonnen. Van De Meeuwen werd beiden verloren. Koploper in deze klasse is Nieuwenhoorn dat nog geen steek heeft laten vallen. Onderin 'bungelen' de drie ploegen waarvan Bruse Boys en MZC'11 hebben gewonnen. De twee Schouwse teams kunnen de rest van het seizoen – het is een vroege en voorzichtige conclusie – behoorlijk zorgeloos tegemoet treden.
In de vierde klasse A was er voor medekoploper SKNWK een bijrol weggelegd. ,,We hebben dik verdiend verloren", zei SKNWK-coach Ralph Zegers na de 0-3-nederlaag tegen Vlissingen. WIK'57 boekte in Cadzand een regelmatige 0-2-zege en Brouwershaven verloor op eigen veld van een andere Zeeuws-Vlaamse ploeg, Spui. ,,We hadden een totale offday", vond Brouwershaven-trainer Danny Sandhövel. ,,Het was vanaf de eerste minuut een vervelende wedstrijd en we hebben ons zelf uit de wedstrijd laten halen."

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL
Tweede klasse E:
Bruse Boys-Hellevoetsluis 3-1 (1-0 Ingmar Quist, 2-0 en 3-1 Domenique van den Berge (foto)
FC Axel-MZC'11 0-2 (0-1 en 0-2 Martijn Backx)

Derde klasse B:
ZSC'62-Duiveland 0-3 (0-1 Ronald Zwager, 0-2 Rens Boogert, 0-3 Ronald Zwager) – verslag later op deze site

Vierde klasse A:
SKNWK-Vlissingen 0-3
Brouwershaven-Spui 1-2 (1-2 Cas van der Meer)
Cadzand-WIK'57 0-2 (0-1 Dennis Dekker, 0-2 Remco Theunisse)
FC De Westhoek vrij

Meer nieuws