Afbeelding

Forza-mannen verwerken derde partij in acht dagen goed

Sport

Je hoeft niet altijd een goed bezette bank te hebben om een wedstrijd te kunnen winnen, maar de tijden zijn wel drastisch veranderd bij de volleybalmannen van Forza.

Cijfermatig klopt het tot nu allemaal nog wel. In de vierde competitieronde versloegen de eilandelijke volleyballers donderdagavond in sportzaal De Vanger Vollido, de derde opponent in acht dagen, met 3-1 (26-24 25-20 25-19 19-25). De vier punten, die Forza hiervoor kreeg, zet ze op een keurige derde plaats in de promotieklasse, een niveau lager waarop Forza in het seizoen 2018/2019 acteerde. Desondanks is de ploeg van coach Tonie van Breda, die tegen Vollido vanwege werk in Italië ontbrak, nog immer de hoogst spelende mannenploeg van Zeeland. Aantrekkingskracht voor de beter, provinciale spelers om in Bruinisse en Zierikzee, de twee speellocaties, te komen volleyballen, is er jammer genoeg al jaren niet.

Het is een dun koordje waarop Forza het seizoen 2019/2020 is ingegaan. Na het voorbij seizoen vertrokken er zoveel spelers dat de toekomst van het mannenteam aan een zijden draadje hing. Gelukkigerwijs kwamen Jan Flier en oud-gediende Rutger Pesch aanwaaien waardoor het seizoen kon worden begonnen. Met wat hulp hier en daar krijgt Forza vooralsnog elke week zes man in het veld. Dat was ook donderdag het geval toen Yuri van der Sluis, Maurits van der Velden, Lennen Jonker, Giulio van Lint, Jan Flier en Willem van Gilst het veld tegen Vollido (met vier bankzitters) betraden. Enige reserve bij Forza was Pesch.
Tegen de formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht begon Forza in Bruinisse stroefjes: via 6-6 werd het 7-10, 12-16, 15-20 en 18-23. Vollido dacht er al te zijn, maar de thuisploeg toonde karakter en kwaliteit – ondanks de magere selectie ontbreken deze aspecten niet – en werkte bij 23-24 een setpunt weg. Een smash van Van Gilst, een technische fout door Vollido en een smash van Jonker betekenden winst van het eerste bedrijf voor Forza. In de tweede set, met net als in de eerste veel aardige rally's en mooie reddingen, leek Vollido bij 20-18 aan te haken, maar serveerde Forza 'rustig' uit. In het derde bedrijf creëerde Forza halverwege een gaatje van vijf punten en dat kon Vollido niet meer recht trekken.
,,De punten zijn binnen", sprak Van der Velde. ,,Daar is ook alles wel mee gezegd. Over het algemeen was het matig potje van ons, maar wat wil je als je nooit echt compleet traint." Wat dat betreft, zijn de mannen mogelijk een tikkeltje jaloers op hun vrouwelijke collega's die tijdens het duel Forza-Vollido in de andere helft van de zaal met tien vrouwen aan het trainen waren. En de thuiswedstrijden op donderdagavond spelen, is niet een tijdstip dat veel toeschouwers naar De Vanger lokt. De tijden voor de volleybalmannen zijn drastisch veranderd.

Meer nieuws