Afbeelding

Benauwde zege brengt MZC’11 in topdrie

Sport

Zonder zelf verre van hoogstaand te spelen koerste MZC11 af op een betrekkelijk eenvoudig zege, maar werd het in laatste kwartier toch nog billenknijpen.

Hoe dan ook, de meningen over de 2-1-overwinning van MZC'11 op DBGC waren verdeeld. ,,Voetbal gaat om kansen creëren en maken of je nu slecht of niet slecht speelt", pareerde MZC'11-coach Edwin de Kriens de opmerking dat de zege op zaterdag 19 oktober tijdens de vijfde speelronde van het seizoen 2019/2020 onverdiend was. Oud-MZC11-speler Melchior Coolbergen, sinds dit seizoen in dienst van de formatie uit Oude-Tonge, zag het anders. ,,Wij hadden vandaag echt wel moeten winnen." Kriens weer: ,,DBGC had niet echt uitgespeelde kansen. Qua kansen hebben wij verdiend gewonnen, qua veldspel niet. Dat was ondermaats". Coolbergen, die het 'wel spannend' vond weer voor even terug te keren op sportpark Den Hogen Blok: ,,Het 'hele' seizoen al missen we het geluk voor de goal. We spelen goed en creëren kansen. Voetballend, fysiek en conditioneel zijn we sterk. Daar moeten we ons aan vasthouden voor de rest van het seizoen". MZC'11 had zich tegen de formatie van oud-Bruse Boys-trainer Wim Nieuwland een heerlijke start kunnen bezorgen. Echter, Rody Vermue schoot in de vijfde minuut een één-tegen-éénsituatie met de Flakkeese doelman net over. Een minuut later ging MZC'11-rechtsback Jesse Kalwij behoorlijk in de fout waardoor DBGC een dot van een kans kreeg. Hierna gebeurde er weinig totdat Dylan Adelaar in de 25e minuut na een solo in het strafschopgebied gevloerd werd. Jesse van der Linden schoot de pingel koel en buiten bereik van de goalie binnen. De 1-0 was zijn derde treffer in even zoveel duels op rij. Vlak voor rust verdubbelde Sven Heijboer met een keurige vrije trap – mooi om het DBGC-muurtje heen – in de linkerhoek de marge naar 2-0. Tussen de strafschop en de vrije trap creëerde DBGC wel wat mogelijkheden cq. kansen maar was de afronding vaak niet al te best. Na de pauze hadden eerst Dylan Adelaar en wat later Sven Heijboer de wedstrijd met een derde treffer in het slot moeten gooien. Voor de flinke kans van de MZC'11-aanvoerder was DBGC trouwens op 2-1 gekomen. Kriens: ,,Na de 2-1 kreeg DBGC niet echt uitgespeelde kansen, maar was het wel billenknijpen".

Een benauwde zege of niet en een verdiende zege of niet, de drie punten van deze zaterdag brachten MZC'11 op een keurige derde plaats. Een kanttekening hierbij wel is dat de Zierikzeese formatie negen van de tien punten tegen de huidige nummers elf, dertien en veertien van de ranglijst heeft behaald. Zaterdag 26 oktober reist MZC'11 af naar de nummer twaalf, FC Axel, om al in een zeer vroegtijdig stadium – het is mogelijk wat chargerend gesteld – afscheid te kunnen nemen van degradatie.