Afbeelding

‘IJsbeentje’ Bijdevaate, De Jonge houdt vast aan ‘FC Axel’

Sport

De tweedeklassers van Schouwen-Duiveland kennen weinig problemen richting het tweede duel van het seizoen 2019/2020.

MZC'11, dat vorige week van De Meeuwen verloor en zaterdag 28 september tegen het gepromoveerde Arendskerke speelt, heeft in Marc Bijdevaate een twijfelgeval vanwege een ijsbeentje. Tom Quant is een weekend weg en Rick Ganzeman liep in Zouteland een hersenschudding op. ,,Never change a winning team", roept trainer Carlos de Jonge in aanloop naar het uitduel met Walcheren en terugblikkend op de 4-0-zege tegen FC Axel. Slechts Mats Willemse (vakantie naar Zuid-Afrika) en Calvin Goemaat (blessure) ontbreken.
Duiveland, thuis spelend tegen Kogelvangers, mist Jelmer Stouten, Stefan de Bruine en Matthias Wesdorp vanwege blessures en Simon de Bruine wegens een weekendje weg. ZSC'62, poulegenoot van de Oosterlanders in de derde klasse B, weet niet of Justin Vaane inzetbaar is vanwege de zwangerschap van zijn vrouw. Jos Erades ontbreekt sowieso.
In de vierde klasse A gaat SKNWK zonder de geblesseerden Simon van Dongen en Remon de Jonge naar Colijnsplaatse Boys. WIK'57 mist tegen Zeelandia/Middelburg alleen Jasper van Sinderen vanwege zijn studie in Amerika. Brouwershaven – de vierde klasse B bestaat uit dertien teams - is een weekend vrij.

Meer nieuws