Afbeelding

Offline geld voor Thuredrith Renesse

Actueel SD

Leerlingen uit vwo 4 van de christelijke scholengemeenschap Prins Maurits uit Middelharnis zijn de uitdaging aan om dertig uur helemaal offline te gaan aan gegaan. En met succes. Het leverde Stichting Thuredriht namelijk een cheque op van 1000 euro.

Volgens docente wiskunde en kampcoördinator Marianne van Dijke kostte het de meeste leerlingen niet heel veel moeite om hun telefoon in te leveren. Er waren namelijk genoeg dingen te doen. Het kamp, dat vorig jaar ook al georganiseerd werd, heeft drie doelen: zorg voor de ander (sponsorgeld ophalen), zorg voor jezelf (persoonlijke ontwikkeling en leren in de bovenbouw) en zorg voor elkaar (teambuilding). Zes leerlingen uit vwo 6 draaiden zelf een programma in elkaar met steun van zes leerlingen uit vwo 5. Bij dit programma hoorden onder andere sportactiviteiten en bijbelstudies. ,,Zo waardevol", zegt Van Dijke na afloop. ,,De verhalen die leerlingen delen, zijn verhalen waar je in de klas niet aan toe komt. Ze praten eens op een andere manier met elkaar."
Het kamp werd gehouden in het CJV-kamp te Renesse. De leerlingen brachten daar ook een bezoek aan één van de drie vakantiewoningen die stichting Thuredriht daar aanbiedt aan gezinnen met ernstig zieke kinderen. Bestuurslid Marieke Braber van de Stichting Vakantie Thuredriht is blij met het geld van de leerlingen. De Stichting heeft doorlopend geld nodig om de vakanties te kunnen betalen, te organiseren en om de woningen up-to-date te houden.

Meer nieuws