Afbeelding

Museum start Duitstalige rondleiding in Gravensteen

Actueel SD

Elke woensdagmiddag in oktober verzorgt Gabriele Hildebrandt in het Gravensteen in Zierikzee Duitstalige rondleidingen.

De rondleidingen beginnen om 14.30 uur in het Stadhuismuseum. De rondleidingen in het Gravensteen trekken altijd veel belangstelling, ook van Duitse gasten. Afgelopen zomer verzorgde Gabriele Hildebrandt daarom verschillende keren een Duitstalige bezichtiging. Gezien de vakantiespreiding van de herfstvakantie in Duitsland, zullen er de hele maand oktober Duitse gasten op Schouwen-Duiveland verblijven. Voor mevrouw Hildebrandt is dat aanleiding om ook in oktober op de woensdagmiddag standaard Duitstalige rondleidingen te geven.

Duitse toeristen kunnen zich op woensdag vóór 14.30 uur aanmelden bij de balie van het Stadhuismuseum, Meelstraat 8 in Zierikzee, waar de rondleiding begint. Deelname kost € 3,50 per persoon, kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Reserveren kan ook. Stuur dan een mailtje naar info@stadhuismuseum.nl. Indien Duitse gasten liever op een andere dag het Gravensteen willen bezoeken, dan is dat in overleg én alleen in groepsverband – minimaal 10, maximaal 20 personen – mogelijk. Stuur hiervoor een mailtje met de gewenste datum, tijdstip en groepsgrootte naar het Stadhuismuseum.

Op zolder van het Stadhuismuseum is nog tot en met 3 november de tentoonstelling Expeditie Zeeuwse IJstijd te zien. Dit is een ontdekkingstocht langs de topstukken uit de collectie fossiele botten uit Zeeland van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen dat dit jaar zijn 250-jarig bestaan viert. De begeleidende tekst is ook in het Duits beschikbaar. Kinderen kunnen hun eigen Duitstalige expeditie doen met behulp van de 'Wegweiser'.

Meer nieuws