Terpstra via vierde plaats EK naar Olympische Spelen 2020

Voor de tweede achtereenvolgende keer doet Anne Terpstra mee aan de Olympische Spelen. De geboren en getogen Zierikzeese is na 2016 in Brazilië tijdens de zomer van 2020 aanwezig in Tokyo vanwege haar zondag op het EK MTB behaalde vierde plaats. Deze notering was voor de huidige inwoner van Apeldoorn het hoogst haalbare. ,,Ik voelde me gisteren niet helemaal fit en was een beetje bang dat ik ziek werd. Als je dat meeneemt", zo kijkt ze terug op haar 'olympische kwalificatierace', ,,ben ik super tevreden dat ik dit er uit kon halen. Ik had natuurlijk graag een medaille gehaald, maar er waren er drie sterker." De sterkste van het trio op het WK, dat in het Tsjechische Brno werd gehouden, was de Zwitserse Jolanda Neff. Op de winnaar moest Terpstra (foto) 3,21 minuten toegeven, een plek op het podium mist de 28-jarige MTB-rijder op zestien seconden.