'Schouws' Kloetinge en club Verwest lopen titels mis (update)

Kloetinge, de club van Zierikzeeënaar Ramon Janson en Luuk van Vossen uit Burgh-Haamstede, is op de slotdag de titel in de eerste klasse misgelopen. Hierdoor start de Zuid-Bevelandse club in de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Twente Detorand op zaterdag 8 juni. Kloetinge liep zaterdag in een rechtstreeks duel het kampioenschap mis door een 0-4-nederlaag tegen Rijsoord dat daardoor wel kampioen werd. Janson (rechts op de foto) startte in de basis en werd in de 66e minuut vervangen door Van Vossen. ,,We begonnen goed", merkte Janson op. ,,Met twee grote kansen en ineens een afsstandschot dat er in vliegt en vijf minuten later de 0-2. Dan weet je dat het gebeurt is en is het eigenlijk maar de wedstrijd uitspelen." Voor Hoedekenskerke/Kwadendamme, de club van oud-Zierikzeeënaar Rini Verwest, waren de druiven op de laatste dag in de vierde klasse A wel heel zuur. De coach zag zijn team met 0-6 winnen bij Spui, maar zag concurrent Lewedorpse Boys pas in de slotfase van haar wedstrijd de gelijkmaker maken. Het punt was voldoende om Hoedekenskerke/Kwadendamme op doelsaldo met betrekking tot de eerste plaats af te troeven. In de nacompetitie treft het team van Verwest de winnaar van het duel Dauwendaele-DWO'15. (foto Ron Quinten)