MZC'11 definitief veilig, nacompetitie Bruse Boys onzeker

MZC'11 heeft zich zaterdag in Goes verzekerd van weer een seizoen in de tweede klasse E. Op de één na laatste speeldag van het voetbaljaargang 2018/2019, vooraf bestempeld als erg lastig voor dat team, werd er met 1-3 bij SSV'65 gewonnen waardoor de Zierikzeese formatie definitief niet meer is in te halen door Krabbendijke en FC Axel, twee ploegen die loerden om over MZC'11 heen te stappen als het ging om een plaats in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Poulegenoot Bruse Boys zorgde (op sportpark Volharding) andermaal voor een doelpuntenfestijn waar de ploeg van trainer Marco Groeneveld dit seizoen patent op heeft. Waar eerdere wedstrijden met veel goals in het voordeel van de thuisploeg werden beslecht, trok ze nu tegen Yerseke aan het kortste einde. Van 1-5 werd het echter nog wel 4-5. ,,We geven het cadeau in het eerste kwartier na rust", zag Groeneveld. Na een gelijkwaardige eerste helft (rust 1-1) kreeg Bruse Boys bij een 1-2-achterstand via Rick Jonker en Domenique van den Berge kansen om de gelijkmaker te maken. Na de 1-3 was Bruse Boys het helemaal kwijt en stond het zo 1-5. Wonderlijk genoeg vocht de ploeg zich terug en zag met nog twaalf minuten te spelen het scorebord op 4-5 staan. In deze periode kreeg Bruse Boys volop kansen om de gelijkmaker of meer te forceren. Alexander van Keulen, trainer van Yerseke en met Groeneveld terug naar huis rijdend, zei het volgende daarover: 'het had wel 8-5 voor Bruse Boys kunnen worden'. Groeneveld: ,,Dit is een zure nederlaag". Door het verlies heeft Bruse Boys een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse niet meer in eigen hand. Het kan maar dan heeft Bruse Boys op de slotdag een zege op Tholense Boys nodig en moet Nieuwdorp, de rode lantaarndrager maar nog steeds niet gedegradeerd, van Arnemuiden winnen. Duiveland, al een paar weken kampioen, leed bij het Halsterse VVC'68 haar tweede nederlaag van het seizoen:  met 2-1. Met dezelfde cijfers verloor WIK'57 van DWO'15. FC De Westhoek overtrof bij Stavenisse het doelpuntenfestijn in Bruinisse: 4-7. Deze overwinning heeft de ploeg van coach Steven Seedo een ticket voor de nacompetitie bezorgd. Na de reguliere competitie gaat FC De Westhoek strijden voor een plaats in de derde klasse. UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: Bruse Boys-Yerseke 4-5 (1-0 Julian van Nieuwenhuize, 2-5 Mats Willemse, 3-5 Domenique van den Berge (foto), 4-5 Sander van 't Hof) SSV'65-MZC'11 1-3 (0-1 Sander Backx, 0-2 Fabian Boekholt, 0-3 Melchior Coolbergen) Derde klasse B: ZSC'62-Dubbeldam 2-1 (1-0 Jos Erades, 2-1 Mike de Voogd) - verslag later op deze site Vierde klasse B: VVC'68-Duiveland 2-1 (2-1 Joran Maliepaard) DWO'15-WIK'57 2-1 (2-1 Harmen van de Bok) SC Stavenisse-FC De Westhoek 4-7 (1-1 Mark de Feiter, 1-2 Lennart Padmos, 1-3 David van der Neut, 1-4 Gijs van Duijvenbode, 1-5 Andres Jonker, 1-6 en 1-7 Gijs van Duijvenbode SKNWK-Vrederust 3-2 (1-2 René Verschoor, 2-2 e.d., 3-2 Remon de Jonge)