Rode kaart drukt stempel op derby WIK'57-Brouwershaven

Was de rode kaart van Brouwershaven-doelman Max van Prooijen een breek- of keerpunt in de derby tegen WIK’57. Danny Sandhövel (Brouwershaven) vond van wel, WIK’57-collega Wouter Zwackhalen niet. ,,Het maakte niet heel veel uit”, sprak laatstgenoemde. ,,De wind speelde een grote rol.” Sandhövel: ,,De rode kaart was het breekpunt”. De oefenmeester zag wel dat keeper Van Prooijen in het strafschopgebied zijn been uitstak richting een speler van WIK’57. ,,Hij wilde zich beschermen, maar de scheidsrechter vond het een natrappende tik.” Aangezien een leidsman, nog jong en gadeslagen door een KNVB-rapporteur, nog altijd beslist over het lot van de tweeëntwintig spelers om zich heen, kon Van Prooijen vertrekken. Boos beende hij weg, gooide zijn keepershirt en handschoenen op de grond die werden opgepakt door Arnold Hanse. In keeperskledij stopt de veldspeler de strafschop van Remco Theunisse. Geen 3-1, al liet die niet lang op zich wachten. Tot de 2-1 zette Brouwershaven zich zaterdag op sportpark De Vospit behoorlijk schrap. Sandhövel: ,,Ik moet ze een groot compliment voor de eerste helft geven. We kregen nog een goede kans op 0-2 en dan wordt het een hele andere wedstrijd”. In die fase kneep Zwackhalen ‘m wel even. ,,Zij hebben in de eerste helft nog een paar flinke kansen laten liggen. We waren blij met de 1-1-ruststand.” Na de pauze waren de rollen volledig omgedraaid en liep de thuisploeg ook na de gemiste penalty eenvoudig uit naar 6-1. Zwackhalen: ,,In de tweede helft is Brouwershaven twee keer over de middenlijn geweest. De zege was dik verdiend”. De bespeler van sportpark Onder de Molen leek wel een beetje te verkrampen bij de 0-1-voorsprong. ,,We waren heel onrustig, leverden de bal snel in en hadden veel foute passes”, sprak Sandhövel over het spel van Brouwershaven. ,,Dat heeft ook te maken met de jeugdigheid van het team. Mijn keeper is vijftien en op het middenveld staan spelers van vijftien en zestien jaar.” Met vier punten tot nu toe kun je niet spreken van een geslaagd seizoen. Toch vindt Sandhövel de keuze, om Brouwershaven weer te laten uitkomen in de vierde klasse van het standaardvoetbal, een juiste. ,,Voor de vereniging, de kantine, vrijwilligers en sponsors is het prima. De eerste helft speelden de jongens goed vandaag. Ze hebben nog twee à drie jaar nodig en dan komt het helemaal goed.”