MZC'11 heeft genoeg om achter de oren te krabben

Sport

De spelers van MZC'11 hebben zaterdag ongetwijfeld nog enkele vloeken gelaten toen ze de nieuwe tussenstand in de tweede klasse E vernamen. Alle uitslagen zaten mee voor de Zierikzeese ploeg, behalve die van zichzelf. Wat dat betreft heeft de ploeg van trainer Edwin Kriens genoeg om achter de oren te krabben want de 3-2-nederlaag was behoorlijk onnodig. Niettemin staat MZC'11 nog steeds boven de veilige streep van de twaalfde plaats, maar had het zich in Krabbendijke een behoorlijk stuk in een veilige, (Zierikzeese) haven kunnen loodsen. Een overwinning had er tegen Krabbendijke - thuis werd het 3-1 voor MZC'11 - absoluut in gezeten. De Zierikzeese formatie was in de eerste helft behoorlijk in control op een droog en hobbelig veld. Ondanks deze omstandigheden kwam MZC'11 voetballend behoorlijk voor de dag. Na wat kleine kansen voor Kyle van Tiggelhoven (kopbal naast) en Rody Vermue (schot ruim over) stuurde Melchior Coolbergen, bezig aan zijn laatste weken bij MZC'11, Sander Backx de diepte in. De spits nam keurig aan en leek ineens op de goal te kunnen schieten, maar week (teveel) uit naar rechts. De kans leek voorbij, maar toch scoorde hij via de Krabbendijke-doelman 0-1. Zijn ploeg had vrij snel daarna weer gelijk kunnen komen maar zag een schot net voor de doellijn gekeerd worden door het lichaam van Van Tiggelhoven. Ploeggenoot Vermue torpedeerde MZC'11 in de 34e minuut naar 0-2. In balbezit op de rechterpunt van het strafschopgebied knalde hij met zijn 'slechte' linkerbeen wel zo onbedaarlijk hard dat de goalie van Krabbendijke de bal alleen maar voorbij zag komen. Strak in de linkerbovenhoek werd het 0-2. Op een te zacht hakballetje na in het zestienmetergebied van MZC'11 had de Schouwse ploeg de volledige controle tijdens de eerste helft. Met name het countergevaar over de zijkanten van de thuisploeg neutraliseerde MZC'11 prima. ,,Er was niets aan de hand", stelde Jesse van der Linden terecht. Tot de laatste minuut toen Coolbergen de bal opbouwend vanaf de linkerkant de bal te ver voor zich uitspeelde en de bal derhalve onnodig kwijtraakte. Een speler van Krabbendijke ging er op en erover. Hij gaf een voorzet op maat bij de tweede paal die koppend werd benut: 1-2. Van der Linden: ,,Toen kregen zij er weer geloof in. Net voor rust. Dat was pijnlijk". In de tweede helft bleek de 'late' aansluitingstreffer de nekslag voor MZC'11. De controle was totaal weg en MZC'11 oogde als een geslagen hond. Voor de duidelijkheid: er gebeurde na rust niet veel meer, maar slechts twee momenten voor Krabbendijke waren genoeg om de wedstrijd te doen kantelen in haar voordeel. Na ongeveer een uur spelen schoot specialist Danny Weber een vrije trap over de muur binnen in de linkerhoek (2-2) en negen minuten voor tijd werd MZC'11-keeper Mike Bakker in de rechterhoek verschalkt via een schot dat toch houdbaar leek: 3-2. Van der Linden, kritisch: ,,In de tweede helft zie ik echt geen MZC'11. We geven totaal niet thuis. Deze komt wel harder aan dan vorige week. Het was een hele belangrijke wedstrijd die je niet moest verliezen. Dan geef je 'm weg en dat is heel zuur". Toch is er nog geen man overboord omdat MZC'11 nog voldoende ploegen onder zich heeft staan. Het wordt wel een lastig karwei, maar dat is het credo vanaf de eerste wedstrijd al.