MZC'11 compleet overrompeld door Bruse Boys
MZC'11 compleet overrompeld door Bruse Boys wereldregio.nl

Halverwege de tweede helft van de derby MZC’11-Bruse Boys richtten beide coaches hun blik al op een week later. De wedstrijd, die eindigde in liefst 1-7, was namelijk al lang en breed gespeeld. Derhalve konden de trainer beiden ‘ingrijpen’ met wissels die normaal gesproken niet zo voor de hand liggen. Mats en Olaf Willemse (Marco Groeneveld: ,,Gelukkig kan het een keer”) maakten plaats bij Bruse Boys en namens MZC’11 namen in die periode Tim de Looze en Kyle van Tiggelhoven plaats op de reservebank. MZC’11 wacht namelijk volgende week het veel belangrijkere duel met Krabbendijke (Edwin Kriens: ,,De wedstrijd tegen Bruse Boys kun je incalculeren”) en Bruse Boys ontvangt koploper Terneuzense Boys. Bruse Boys-aanvoerder Johan Vroegindeweij: ,,Deze week hebben we gezegd: als wij winnen en je kijkt naar andere uitslagen, kunnen we voor het kampioenschap meedoen. Dat klinkt heel vreemd na de eerste seizoenshelft, maar het is wel.” Een blik op de ranglijst leert dat het zo is en dat het kan. Daar is de historische 1-7-overwinning op MZC’11 van zaterdag 13 april op sportpark Den Hogen Blok dan zeker een gevolg van. Een wedstrijd die nooit wedstrijd werd door een hele vroeg goal van Domenique van den Berge, de man in vorm bij Bruse Boys. Aangespeeld op ‘randje’ zestien controleerde hij de bal met borst en arm en volleerde de bal daarna in een keer in de rechterhoek achter MZC’11-doelman Mike Bakker. In de tiende minuut verdubbelde Bruse Boys, dat op sportpark Volharding op 8 december 2015 met 0-1 van MZC’11 had verloren, de voorsprong. Een vrije trap, een beetje vanaf links op zeventien meter van de Zierikzeese goal, was een kolfje naar de hand van Mats Willemse. Feilloos mikte ook hij raak in de rechterhoek. Hierna kreeg Bruse Boys nog kansen om de score nog ondraaglijker te maken voor de thuisploeg maar deed dat pas na rust. Pas in de 34e minuut deed MZC’11 wat terug middels een aardig schot van Sven Heijboer, maar niet goed genoeg om de Bruse goalie Julian Vane te verontrusten. In de derde minuut na rust kreeg Van den Berge een niet te missen kans op 0-3 – Bruse Boys had veel mogelijkheden om MZC’11 de definitieve nekslag te geven – maar vanaf vijf meter faalde hij toch. De derde treffer kwam zes minuten na rust toch. Perry Potappel werd gevloerd in het stafschopgebied, Vroegindeweij benutte de daarbij horende penalty: 0-3. In de 62e minuut stelde MZC’11-speler Rody Vermue Vane pas voor de tweede keer deze middag op de proef, maar deed Van den Berge twee minuten later voor de vierde keer wat MZC’11 al veel eerder had willen doen: scoren. Hierna hoefde Bruse Boys nauwelijks meer aan te zetten om nog meer te scoren. De eretreffer van MZC’11, bij 0-5, was slechts een doekje voor het bloeden. De gedachten waren toen al bij de komende weken. Het moet wel heel raar lopen wil Bruse Boys de nacompetitie voor promotie mislopen. MZC’11 wil juist de nacompetitie voor lijfsbehoud ontlopen. Dat wordt nog een hele klus voor de jonge ploeg die deze zaterdag de les werd gelezen door een vooralsnog in de tweede klasse E ontembaar Bruse Boys. (foto Kees Bin)