Lastige middag MZC'11, maar wel drie cruciale punten (update)

Op de middag dat Bruse Boys wederom spectaculair met 4-3 won, veroverde eiland- en poulegenoot MZC’11, dat de Bruenaren 13 april ontvangt, drie uiterst belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van trainer Edwin Kriens maakte het zich in en tegen Nieuwdorp erg lastig. ,,Het was een verdiende zege”, zag de Renesser coach, ,,maar we maken het ons moeilijk door de kansen niet te benutten.” Zo kregen Rody Vermue, Tim de Looze en Fabian Boekholt goede kansen en dezelfde Vermue zag een poging op de lat belanden. ,,Verdedigend hebben we sterk gespeeld”, vond Kriens waarna hij herhaalde dat MZC’11 de kansen beter moet afmaken. MZC’11 scoorde vijftien minuten voor tijd de winnende via Sander Backx en vernam na afloop een gunstige uitslag van Krabbendijke-Tholense Boys (1-1). Kriens: ,,Het is een welkom iets dat anderen punten laten liggen, maar we moeten naar ons zelf kijken”. Dan ziet MZC’11 zich op een veilige tiende plaats staan met een voorsprong van vier punten op de zo even genoemde clubs. Bovendien heeft de Zierikzee formatie nog een wedstrijd (4 mei) tegoed tegen Terneuzense Boys, de koploper die zaterdag verrassend met 1-0 verloor in en tegen Yerseke. ZSC’62 liep in de derde klasse B tegen de tweede nederlaag op rij aan. In Scharendijke zegevierde Seolto met 0-2 waar ZSC'62 zeker in de eerste helft een beter veldspel liet zien en na rust via Robin Provoost een hele goede kans op de gelijkmaker liet liggen. Door het verlies - zes minuten voor het einde werd het 0-2 - zakte het elftal van coach John Tahapary naar de twaalfde stek, een positie die over vijf wedstrijden ‘goed’ is voor een plek in de nacompetitie om lijfsbehoud. Overigens heeft Noad’67 net als ZSC’62 23 punten. Dit geldt ook voor De Fendert dat nog een duel mag inhalen. Tahapary noemde de overigens in zijn ogen onterechte nederlaag wrang omdat de concurrentie wel punten pakte. Duiveland heeft in de vierde klasse B nog een zege nodig voor het kampioenschap, dat ze volgende week binnen kan halen in de thuiswedstrijd tegen SKNWK. In Poortvliet boekten de Oosterlanders een regelmatige zege. Trainer Rohan de Geus: ,,Het was niet best. SPS kwam niet verder dan de ‘zestien’. Wij scoren twee doelpunten op het goede moment voor rust. Punten in de tas en niet meer over praten”. (foto Kees Bin) UITSLAGEN ZATERDAGAMATEUR Tweede klasse E: Nieuwdorp-MZC'11 0-1 (0-1 Sander Backx (foto) Bruse Boys-Oostkapelle 4-3 (1-0 Perry Potappel, 2-1 Domenique van den Berge, 3-1 Rick Jonker, 4-3 Domenique van den Berge) Derde klasse B: ZSC'62-Seolto 0-2 Vierde klasse B: SPS-Duiveland 0-2 (0-1 en 0-2 Joran Maliepaard) Vosmeer-WIK'57 2-8 (0-1 Ian van der Wekken, 1-2 Harmen van der Bok, 2-3, Pim Boot, 2-4 Remco Theunisse, 2-5 Ian van der Wekken, 2-6 Rick Bevelander, 2-7 Colin van Wanrooij, 2-8 Nick den Boer) Stavenisse-ASV Brouwershaven 8-1 (7-1 Senna Steenhorst) Rillandia-FC De Westhoek 1-2 (0-1 Gijs van Duijvenbode, 1-2 Andres Jonker) SKNWK vrij (vanwege terugtrekken Hansweertse Boys)