Fantastische ontlading Bruse Boys na onverwachte climax

Met tien man. Negen gele kaarten. In de 95e minuut. De winnende. En daarna een fantastische ontlading. ,,Dit zijn de mooiste”, vertelde Bruse Boys-trainer Marco Groeneveld na afloop van de met 4-3 gewonnen wedstrijd van FC Axel op sportpark Volharding. ,,En dik verdiend.” Door de zege staat Bruse Boys na twintig speelronden op een gedeelde vierde plaats in de tweede klasse E op een punt van NSVV, de nummer drie. (Snel) terug naar de wedstrijd waarin Bruse Boys zaterdag een goed eerste kwartier kende: goede kansen waren er voor Julian Nieuwland en Sander van ’t Hof. Toch was het Axel die een ondertalsituatie keurig uitbuitte: 0-1. Hierna kon Bruse Boys weinig goeds uitrichten. Groeneveld: ,,Gelukkig hield Axel ons in leven door ook niets te creëren In de laatste vijf minuten kregen we weer een beetje grip op de wedstrijd met twee goede mogelijkheden”. Met Mats Willemse op ‘tien’ in plaats van ‘half’ na rust nam Bruse Boys de wedstrijd geheel over. In een half uur ‘schakelde’ de thuisploeg naar 3-1 en leken de drie punten binnen. De 4-1 leek er zelfs te komen, maar uit een counter in dezelfde minuut kwamen de Zeeuws-Vlamingen terug. En hoe? Uit die counter werd het 3-2 en twee minuten later veroorzaakte Julian van Nieuwenhuize een strafschop: 3-3. Het werd nog penibeler voor ‘Bru’ omdat Van ’t Hof in de 88e minuut zijn tweede gele kaart – in totaal trok de leidsman er negen waarvan zeven voor de thuisploeg – kreeg. Vanwege commentaar op de leiding over te makkelijk geven van gele kaarten zag Groeneveld rood. Achter de omheining zag hij dat het toch nog goed kwam voor Bruse Boys. Een vrije trap van Willemse landde op het hoofd van Vroegindeweij die de bal in de verre hoek kopte: 4-3. De ontlading die volgde, was een heerlijke. Vierdeklasser WIK'57 kon tegen Waarde niet brengen wat vorige week wel lukte tegen dezelfde ploeg. ,,We hebben wel kansen gehad, maar waren niet daadkrachtig genoeg qua afwerking", stelde Gérard van Wanrooij, die de honneurs voor trainer Wouter Zwackhalen waarnam. ,,Een schot van Ian van der Wekken op de lat halverwege de tweede helft had de ommekeer kunnen zijn." Poulegenoot SKNWK had het eenvoudig tegen Vosmeer. ,,We hadden voor rust al zeker vier keer moeten scoren", zag SKNWK-trainer Ralph Zegers. die de winst 'een zakelijke overwinning' noemde. UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: Bruse Boys-FC Axel 4-3 (1-1 Julian Nieuwland, 2-1 Perry Potappel, 3-1 Sander van 't Hof, 4-3 Johan Vroegindeweij (rechts op de foto) Derde klasse B: ZSC'62-WHS 0-3 Vierde klasse B: Waarde-WIK'57 2-0 Vosmeer-SKNWK 1-4 (0-1 Robbert Padmos, 0-2 Jarno van Nieuwenhuize, 1-3 Tim van der Cingel, 1-4 Aaron Schot)