Nog geen man overboord bij ZSC'62 na teleurstellend optreden

Wij Houden Stand, daar staat WHS voor. Zet er voor de wedstrijd tegen ZSC’62 maar ‘redelijk makkelijk’ tussen. ,,Het was echt teleurstellend”, was een reactie van ZSC’62-captain Jos Erades. ,,Dan is het eigenlijk dom dat je nog zoveel kaarten pakt.” Daar had de middenvelder zeker een punt want de meeste gele kaarten kreeg de thuisploeg zaterdag thuis op plaatsen, momenten of aanvallen waar weinig gevaar van viel te verwachten. Om nog maar te zwijgen van de rode kaart van verdediger Mark Provoost in de slotminuut van de officiële speeltijd bij een 0-2-achterstand. Bij een doelpoging van WHS sloeg hij de bal met de hand uit het doel. Dan rest een scheidsrechter weinig anders dan rood. ,,Hij doet het uit reactie”, nam Erades het nog enigszins voor hem op, maar slim was het allerminst. Hierdoor mist Provoost, net als zijn ploeggenoten Nicky van der Velden en Justin Vaane, de wedstrijd tegen Seolto van volgende week. ,,Het zijn wel zure kaarten”, oordeelde Erades. ,,Seolto”, stelde de voetballer uit Zierikzee terecht vast, ,,is een ploeg waar je punten tegen kan pakken. Tegen WHS, maar vandaag viel er niets te halen.” Het was evenzo juiste constatering. Niet iedereen is er favoriet van om te praten over de spelers die er niet zijn. Echter, met een schorsing van topscorer Robin Provoost, een A-junior (Noel van Eck), en twee B-junioren op de bank mocht je vooraf al stellen dat dit WHS, met de levensgevaarlijke spits Arwin de Witte, een brug te ver was. Dezelfde De Witte zorgde in de tiende minuut voor 0-1. Zes minuten later stond het via een strafschop – De Witte werd gevloerd door ZSC’62-doelman Robin Dekker die daarvoor gele kreeg – 0-2. In alle eerlijkheid was de wedstrijd toen al ver gespeeld. Iets wat Erades na enige seconden bedenktijd ook beaamde. ,,Alleen in het laatste deel van de eerste helft deden we qua beleving en kansen wat terug.” In deze fase vuurden Nicky van der Velden (tweemaal) en Mike de Voogd schoten op het doel af maar werden ze door de WHS-keeper redelijk makkelijk onschadelijk gemaakt. Aan de andere pareerde collega-doelman Dekker aan het begin van de tweede helft een inzet van De Witte. Meer dan een kopbal van Erades, die flink naast ging, kon ZSC’62 daar niet tegen over stellen. De wedstrijd werd een typisch geval van niet kunnen (ZSC’62) en niet hoeven cq. willen (WHS). Afgezien van de rode kaart voor Provoost en de derde goal van WHS gebeurde er na rust bijzonder weinig verheffends. Ondanks de nederlaag verwacht Erades niet dat zijn ploeg in de problemen komt als het lijfsbehoud in de derde klasse gaat. Het gat met Noad’67, dat op een ‘onveilige’ twaalfde plaats staat, blijft na zaterdag drie punten. ,,We wisselen dit seizoen slechte met goede wedstrijden af. Wanneer we in laatste zes wedstrijden zes punten pakken, zijn we veilig.” En met een lach: ,,Al met al gaan we het net als vorig jaar op een punt redden”.