Champagne Duiveland kan voorzichtig uit koelkast
Champagne Duiveland kan voorzichtig uit koelkast wereldregio.nl

Op een fonkelnieuwe grasmat was het verre van groots, maar is er voor Duiveland niets meer aan de hand om de vierde klasse B te 'ontvluchten'. Dit is een conclusie die je kunt trekken na de 3-0-overwinning die de Oosterlandse formatie zaterdag op het Oostersportpark op Vrederust boekte. De West-Brabanders waren in het kader nog een van de twee ' concurrenten' voor de ploeg van trainer Rohan de Geus. Nou ja, waren. Zijn Vrederust en FC De Westhoek, dat het deze speelronde thuis lelijk liet liggen tegen SPS, het dit seizoen ooit geweest? Er zullen vast voetbalvolgers zijn die er anders over denken, maar de cijfers leggen ze dan het stilzwijgen op. Na zaterdag 23 maart is het gat met Vrederust dertien punten: meer dan vier gewonnen wedstrijden meer. Ervan uitgaande dat Vrederust en FC De Westhoek de komende weken geen slippertje maken, kan Duiveland zaterdag 13 april de titel, in een wedstrijd tegen buurman SKNWK, bijschrijven. In de aanloop naar het aanstaande kampioenschap zal de wedstrijd tegen Vrederust niet herinnerd worden als meest memorabel in het seizoen 2018/2019. Vrederust was met zeer defensieve bedoeling naar Oosterland afgereisd. Ze had immers weinig zin om net als op 19 januari met 1-6 het bos te worden ingestuurd. Duiveland-coach Rohan de Geus had de Vrederust-tactiek van achteruit voetballen en tijdrekken niet verwacht. ,,Van de ene kant snap ik wel, van de andere kant kun je ook van ons winnen. Dat heeft FC De Westhoek laten zien, zonder open huis te houden." Duiveland wist zich in de eerste helft, die het aanzien nauwelijks waard was, geen raad met de speelwijze van Vrederust. ,,Wij anticipeerden er niet goed op, speelden in een te traag tempo en zochten de vrije mensen niet op. En dat hun keeper tijd rekt, is zijn goed recht", sprak De Geus. De eerste tien minuten na rust deden de matige eerste helft snel vergeten. Duiveland leek snel te scoren maar de goal telde niet vanwege buitenspel wat het overigens niet was. Een minuut later kopte Duiveland-verdediger Rudi Koster een bal uit de eigen doelmond en drie minuten verder schoot Ronald Zwager hard maar net over. Ploeggenoot Barry Steenpoorte vond luttele minuten later wel het doel voor de thuisploeg. Koppend maakte hij 1-0. Weer twee minuten verder beloonde Wouter de Jonge een goed uitgespeelde aanval met 2-0 en was de wedstrijd zo goed als in de tas. Duiveland had niet de spirit om de score verder uit te bouwen en kreeg het nog heel even benauwd toen Vrederust een terechte penalty kreeg. Keeper Simon de Bruine stopte de pingel waarna Luuk van Duijn de marge in de slotfase naar drie tilde. De Geus: ,,We trekken 'm goed over de streep". Vanaf nu is het afstrepen tot aan de titel.