Elk punt is er één in spannende strijd van tweede klasse E

,,Vooraf ben je blij met een punt, maar als ik naar de wedstrijd kijk..." Hierna hield MZC'11-speler Sven Heijboer even stil, denkend aan onder meer een gemiste pingel. Zijn team eindigde zaterdag het duel met Oostkapelle, op teletekst nog altijd koploper in de tweede klasse E maar in verliespunten de nummer twee achter Terneuzense Boys, met 2-2. Het had ook 4-3, 3-2 of 2-3 kunnen worden. MZC'11-volgers zullen roepen dat er twee punten verloren werden en Oostkapelle-supporters weten ergens wel dat ze redelijk goed zijn weggekomen maar ook nog hadden kunnen winnen. Hoe dan ook, elk punt is er één in de spannende strijd van de tweede klasse E in het seizoen 2018/2019. Na 26 wedstrijden zal pas blijken wie er het meeste heeft gehad aan dat ene punt op zaterdag 16 maart op een alweer (te) winderig sportpark Den Hogen Blok. Hoe jong het elftal van trainer Edwin Kriens nog altijd is, ze worden koud noch warm van een achterstand. Niet voor de eerste keer dit seizoen maakt MZC'11 er bijna een 'gewoonte' van de tegenstander als eerste te 'laten' scoren om vervolgens de boel te herpakken en de wedstrijd naar zich toe te zetten. Dat het deze keer niet gebeurde, had de thuisploeg vooral aan zichzelf te wijten. In eerste helft waarin het na kwartier 1-1 stond, kreeg MZC'11 twee à drie goede kansen op een voorsprong. ,,Toen hadden we het moeten afmaken", vond Heijboer, aanvoerder van de Zierikzeese ploeg. Hiertegenover stelde Oostkapelle een bal tegen de lat via de handen van MZC'11-doelman Mike Bakker. Via een voorzet vanaf links van dezelfde Heijboer kwam MZC'11 in de eerste minuut na rust op 2-1. Bij de tweede paal volleerde Tim de Looze, op de foto geknuffeld door enkele ploeggenoten, heerlijk binnen. Zou koploper Oostkapelle voor de tweede week op rij gaan struikelen waar Krabbendijke vorige week met 0-1 won? Met een door Heijboer versierde en terechte strafschop leek dat zomaar te gebeuren. Het buitenkansje was niet aan de jonge Jesse Kalwij besteed. De tiener mikte een meter boven de lat. Waar de 3-1 (Heijboer: ,,Dan was het misschien klaar geweest") voor het 'oprapen' lag, kopte Oostkapelle drie minuten later de 2-2 binnen. Hierna moest MZC'11 vooral defensief alle zeilen bijzetten om met name de corners van Oostkapelle onschadelijk te maken. En één keer redde Bakker zeer attent op een goede kopbal van de Walcherse opponent. Dat had ook zomaar de 2-3 kunnen zijn. Heijboer: ,,Oostkapelle heeft in het laatste deel van de wedstrijd wel meer kansen gehad. Na de 2-2 moesten we knokken en dat hebben we gedaan. Vanuit daar ben ik ook tevreden. Dit is een prima prestatie van het team. Over het algemeen is het zonde dat het 2-2 is gebleven, maar uiteindelijk zijn we er wel blij mee." Je weet maar nooit waar dat ene punt tegen de koploper van zaterdag 16 maart goed voor is geweest.