Tweede set kost volleyballers Forza teveel kracht
Tweede set kost volleyballers Forza teveel kracht wereldregio.nl

De volleybalmannen van Forza zijn strijdend maar dapper ten onder gegaan tegen Zuvo. De nummer zeven van de derde divisie A sloeg na een lange, spannende tweede set alsnog toe. De ploeg van coach Tonie van Breda, nummer voorlaatst op de stand en met evenveel verliespunten als rode lantaarndrager Krimpen, begon goed in de uiteindelijk met 2-3 verloren wedstrijd. Een voorsprong van vier punten werd keurig uitgespeeld naar 25-22. In de tweede set kreeg het Zundertse Zuvo bij 21-24 drie setpunten, maar kwam de thuisploeg in het Laco sportcentrum knap terug: 31-29. De Brabanders lieten zich nauwelijks van de wijs brengen door deze mentale tik en speelden zich het derde en vierde bedrijf naar 18-25 en 20-25. In laatstgenoemde set bleef Forza nog wel bij tot 18-18. In het beslissende bedrijf was Forza er helemaal niet meer bij en verloor die met 4-15. Door de nederlaag blijven de degradatiezorgen onverminderd groot. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat met de tiende plaats, dat recht geeft op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden, zeven punten.