Bruse Boys en MZC'11 winnen beiden met 3-2

Sport

Bruse Boys en MZC'11 deden tijdens hun zestiende wedstrijd in de tweede klasse E goede zaken ten opzichte van de onderste drie plaatsen van de ranglijst. Ze hadden gemeen dat ze allebei met 3-2 wonnen. MZC'11 deed dat zaterdag thuis tegen een taai en fysiek sterk Tholense Boys, één van de team die momenteel op de laatste drie plaatsen bivakkeert. Een strafschop bracht de Thoolse formatie op sportpark Den Hogen Blok op 0-1 in een eerste helft waarin Fabian Boekholt drie behoorlijk goede kansen kreeg om ervoor en daarna wat terug te doen. Na de pauze draaide het nog steeds bij de ploeg van oefenmeester Edwin Kriens. Tholense Boys nam iets meer initiatief, MZC'11 kwam er lastig uit en leed snel balverlies. Met twee wissels, Coen Dalebout en Michiel de Vries voor Sander Backx en Tim de Looze, en het vooruit schuiven van Rody Vermue wilde de thuisploeg wat forceren. ,,Toen liep het iets beter en kregen we wat meer grip op de wedstrijd", aldus Kriens. Via een doorkopbal van Vermue belandde de bal bij Boekholt die nu wel trefzeker was. Na een individuele actie schoot Jesse van der Linden (links op de foto) de 2-1 binnen en weer Boekholt had de rebound nadat de bal via de lat terug in het veld kwam. Meteen na de aftrap maakte Tholense Boys de wedstrijd in Zierikzee weer spannend: 3-2. Met nog acht minuten kreeg MZC'11 nog een hachelijke moment te verwerken toen de lat boven goalie Mike Bakker werd geraakt. Kriens: ,,Alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld hebben we verdiend gewonnen en lopen we inderdaad wat uit". Dit geldt ook voor Bruse Boys dat zaterdag zeer verrassend (vanwege acht afwezigen) en verdiend van NSVV, de nummer twee op de ranglijst, won. Gelijk aan MZC’11 was het scoreverloop identiek en werd zorgde ook de 3-2 nog voor de nodige onrust om de drie punten binnen te slepen. Dat zag er in de eerste helft niet naar uit. Na een redelijk begin moest Bruse Boys na zo’n tien minuten alle zeilen bijzetten. Bij twee ballen op de paal stond Bruse Boys erbij en keek erna. Toch viel de eerste goal voor de ploeg van trainer Marco Groeneveld in het doel van NSVV. Een voorzet van Julian van Nieuwenhuize, de absolute uitblinker, belandde via het hoofd van Domenique van den Berge op het hoofd van een NSVV’er die bal vervolgens in eigen doel kopte. Vier minuten later stond het al weer 1-1 omdat iedereen bij een ingooi lag te slapen. Na rust zette Groeneveld Rick Jonker naast Van den Berge in de spits. Met Perry Potappel en Michel Maaskant daarachter kreeg Bruse Boys vanaf de 46e minuut meer grip op de wedstrijd. ,,Door deze omzetting haalde we de angel bij NSVV eruit en werd het onrustig”, zag Groeneveld. Met twee treffers van Jonker dacht Bruse Boys de wedstrijd binnen te hebben en kwam het zelfs bijna op 1-4. Uit het niets viel tien minuten voor het einde de 2-3 en was het alle hens aan dek om de belangrijke driepunter vast te houden. Groeneveld: ,,De ontlading was enorm. In de eerste helft hebben we gezwijnd en in de tweede helft als leeuwen gevochten. Dit geeft de burger moed”. Omdat Bruse Boys veel spelers miste, kon de vijftienjarige Koen Verburg in de slotfase debuteren. (foto Kees Bin)