ZSC'62/Van Oeveren verslaat directe titelconcurrent ZieZaVo
ZSC'62/Van Oeveren verslaat directe titelconcurrent ZieZaVo wereldregio.nl

Sport

ZSC'62/Van Oeveren is op weg naar het kampioenschap in de eerste klasse van de ZieZaVo-competitie in het seizoen 2018/2019. Dit is het gevolg van een 5-2-zege op directe concurrent De Strandloper/Ginsterveld.  Van Oeveren-speler Jesse van der Linden liet binnen vier minuten Ginsterveld-keeper Bas Kooman de bal twee keer uit het net vissen. Binnen een minuut gaf Delano Westerink het antwoord met snoeihard schot langs keeper Raymon Bodbijl (2-1). De toon was gezet maar De Strandloper kon geen snelheid in het spel krijgen. De snelheid waar vooral Michiel Schipper en Van der Linden wel voor zorgden, werd in de veertiende minuut beloond binnen dertig seconden met twee fraaie goals (4-1). Een fraaie kopbal van Michiel Schipper betekende nog voor rust de 5-1. De start van de tweede helft gaf Don van Vliet een klein beetje hoop voor Ginsterveld: 5-2. Hierna speelden voor de keepers de hoofdrollen en sloeg de emotiemeter bij een aantal spelers even op rood toen de scheidsrechter een doelpunt al dan niet terecht. In de score kwam geen verandering meer. In de tweede klasse A won koploper Deco Home Zierikzee van Grenzeloos/Kort met 8-6 en FC Hanse Staalbouw verdiende winst met 4-3 tegen Strandloper/Ginsterveld 2. Motorenboys zette in de laatste tien seconden van de wedstrijd tegen Stella Boys/'t Centrum 2 de winnende goal (2-1). In de 2e klasse B won Intersport/Evertsesport met 5-0 van Vleesboerderij Boot en Borisschilderswerk won met 4-1 van Clerx Elektrotechniek. Fietsoutlet Zeeland zette DDEZOM te kijk met 8-0.