Stormachtige comeback MZC'11
Stormachtige comeback MZC'11 wereldregio.nl

Het duel MZC’11-Arnemuiden (4-2, bij rust 0-0) was maar weer eens exemplarisch hoe een voetbalwedstrijd door één treffer kan kantelen. Je kunt ook spreken van een stormachtige comeback van de Zierikzeese formatie om de klimatologische omstandigheden er maar meteen bij te betrekken. Waar Arnemuiden in de vijftigste minuut de 0-3 had kunnen of moeten maken, draaide de wedstrijd op sportpark Den Hogen Blok vanaf de 71e minuut helemaal om. Arnemuiden liet het bijna gebeuren: de ploeg van trainer Nick Corré stond erbij en keek ernaar. Collega-coach Edwin Kriens kon zijn ogen, net als alle aanwezigen, bijna niet geloven. In elf minuten tijd boog MZC’11 een 0-2-achterstand om in een 3-2-voorsprong.  Met ‘wervelwind’ Sven Heijboer als absolute gang- en smaakmaker. Kriens was de eerste om toe te geven dat het bij een eventuele 0-3 over en uit voor ‘zijn’ MZC’11 was geweest. ,,Het zag er helemaal niet naar uit”, reageerde de Renesser oefenmeester op de eindstand. ,,De wind heeft een factor gespeeld. Er was niet te voetballen. Wij hadden in de eerste helft moeite met de opbouw en namen geen initiatief. Arnemuiden ging na rust wel ‘laag’ (lees: geen hoge ballen) voetballen en door twee persoonlijke fouten kwam Arnemuiden op 0-2.” MZC’11-verdediger Jesse van der Linden: ,,Bij de 0-1 werd de buitenspelval niet opgeheven en het was mijn man die wegging bij de tweede goal”. Een minuut later had Arnemuiden, dat in de eerste helft dreigende was van MZC’11 dat niet één keer een bal tussen palen en lat kreeg, de 0-3 in het vizier. MZC’11-doelman Mike Bakker tikte de inzet via zijn handen tegen het houtwerk. Dus ‘leefde’ de wedstrijd tegen Arnemuiden, dat de Zierikzeeënaren thuis met 4-1 had verslagen, nog. Kriens: ,,We zijn een hele jonge ploeg. Als we achter komen, knakt er wel eens wat”. Zes minuten na het uitblijven van de 0-3 werd het plotseling 1-2. MZC’11 maakte sowieso in de tweede helft goed gebruik van de zeer stevige meewind waardoor een vrije trap van Heijboer op de kruin van Van der Linden belandde. Het knikje was genoeg om Arnemuiden-doelman Joan van Belzen kansloos te laten. Van der Linden: ,,Daarna ging het super lekker”. Kriens: ,,Bij de 1-2 knakte er bij Arnemuiden wat”. En helemaal toen Heijboer een corner vanaf rechts in één keer, gedragen door de wind en met een voor Van Belzen vervelende stuit voor zijn neus, het doel in waaide: 2-2. Over super lekker gesproken. Hierna was het simpelweg wachten op meer goals van de thuisploeg want Arnemuiden geloofde er totaal niet meer in. Een afstandsschot van Michiel de Vries, neergelegd door Sander Backx, betekende 3-2 en de nekslag voor de bezoekers. Heijboer bekroonde zijn sterke optreden in de 81e minuut met zijn tweede treffer. Voordat hij de 4-2 maakte, kapte hij nog ‘even’ een verdediger uit. ,,Dit is een belangrijke zege”, concludeerde Van der Linden. ,,Hartstikke lekker.” Kriens: ,,We hebben ons prima hersteld. Qua spel was niet groots en bij vlagen leuk, maar met de mentale weerbaarheid ben ik wel heel blij. We hebben onze doelstelling voor vandaag bereikt”. Met de drie punten staat MZC na zaterdag zevende in de tweede klasse E. Een prima plek aan het einde van het seizoen, maar met zoveel ploegen zo dicht bij elkaar heeft MZC’11 op dit moment niets aan een zevende plek. Juist daarom zijn de drie ‘Arnemuidse’ punten op een stormachtige zaterdag zeer welkom.