Niet iedereen kan leven met 1-1 in Nieuwerkerk
Niet iedereen kan leven met 1-1 in Nieuwerkerk wereldregio.nl

Met een hele vroege treffer leek de derby SKNWK-FC De Westhoek al snel in het slot te schieten, maar bleef het tot het slot toe spannend wie de winnende goal zou maken. Die kwam er niet want de wedstrijd tussen de ploegen van de trainers Ralph Zegers (SKNWK) en Steven Seedo (FC De Westhoek) eindigde in 1-1. Het was een resultaat waar Zegers wel mee kon leven, maar Seedo had er aanzienlijk meer moeite mee. En dat terwijl de kansenverhouding over de hele wedstrijd, zij het lichtjes, in het voordeel van de Nieuwerkerkers omsloeg. Seedo vond niet dat zijn ploeg met het gelijkspel goed weg kwam. ,,In de eerste helft hadden we meer balbezit en daar hadden we meer kansen uit moeten halen. In de tweede helft gingen we mee in hun spel en dat is niet wat wij willen. Voor mij vind ik het gelijkspel deze keer niet terecht. We hadden hier drie punten moeten halen." Met de laatste woorden doelde de oefenmeester op drie opeenvolgende corners voor FC De Westhoek in blessuretijd waarbij achtereenvolgens Mark de Feiter, Kevin Veerhoek en Gijs van Duijvenbode goede mogelijkheden kregen om de 1-2 te fabriceren. Zegers: ,,Voor hetzelfde geld verlies je 'm nog. We weten dat ze heel gevaarlijk zijn met stilstaande stilstaande situaties. Het had zomaar 1-2 kunnen worden, maar dat was teveel van het goede geweest." De 'vele' toeschouwers hadden koud - dat was het letterlijk ook - plaatsgenomen rond het hoofveld van sportpark Het Springer of de  eerste treffer was een feit. Na drie minuten werd De Feiter gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter was gedecideerd en de SKNWK'ers amper in opstand daartegen waarna Gijs van Duijvenbode SKNWK-goalie Kenneth Boogerd door het midden verschalkte. De voorsprong zorgde ervoor dat FC De Westhoek zaterdag in de eerste helft wel wat makkelijker voetbalde dan de thuisploeg. Echter, zoals Seedo al stelde werd er te weinig uitgehaald. Er ging nog een schot over en Andres Jonker had na ruim een halfuur spelen de stand op 0-2 kunnen zetten maar Boogerd redde prima. Ervoor en erna creëerde Jarno van Nieuwenhuize twee kansen maar zag zijn kopbal over gaan en zijn schot stijlvol gekeerd door FC De Westhoek-doelman Bas Kooman, die vooral na rust zijn ploeg voor meer tegentreffers behoedde. Ook voor rust en ook namens SKNWK schoot Simon van Dongen net naast. Terug naar Kooman die halverwege de tweede helft een inzet van Robbert Padmos, die een stuk minder trefzeker is dan voorgaande seizoenen, op spectaculaire wijze keerde. Tien minuten later was de doelman op een goede schuiver van dezelfde Padmos kansloos waarmee SKNWK de terechte gelijkmaker aantekende. Wat later was Van Nieuwenhuize weg op links en zag hij zijn schot net naast gaan en een schot van Karl Hanse pakte Kooman weer klemvast. Zegers: ,,Op basis van de tweede helft hadden we moeten winnen. Hun keeper houdt ze op de been". Dus ja, de 2-1 voor SKNWK was zomaar mogelijk geweest. Echter, ze moest in blessuretijd alle zeilen bijzetten om de 1-2 te voorkomen. Met drie hoekschoppen op een rij werd FC De Westhoek zeer gevaarlijk. Zegers: ,,Ik ben trots op mijn team dat ze zo hebben gespeeld tegen een goede tegenstander. Ze staan niet voor niets zo hoog". Maar veel hoger dan een tweede of derde plaats gaat FC De Westhoek dit seizoen in de vierde klasse B niet reiken. Met het gelijkspel in Nieuwerkerk en de 1-7-winst van koploper Duiveland in Waarde zijn de Oosterlanders buiten bereik van FC De Westhoek, dat thuis met 3-1 won van SKNWK, gekomen. Wat rest is de nacompetitie.