Volleybalsters Forza nemen revanche
Volleybalsters Forza nemen revanche wereldregio.nl

Sport

Het eerste vrouwenteam van Forza heeft een goed resultaat tegen Krimpen neergezet. Met de 0-4-zege (15-25 14-25 23-25 26-28) op het laag geklasseerde Krimpen namen de volleybalster revanche op de onverwachte nederlaag van vorige week tegen Volley Zuid. Forza, dat na haar veertiende wedstrijd de topdrie in zicht heeft, speelde zaterdag in Krimpen aan den IJssel voor al in de eerste twee sets frank en vrij. ,,Hierna zakte het niveau bij ons weg en hadden we moeite een goede passe af te leveren", constateerde Forza-coach Mark van der Paal. Volgende week wacht Dordrecht 2, de nummer twee van de promotieklasse A, Forza. De Forza-mannen wachtte de ondankbare taak het Roosendaal, koploper in de derde divisie, lastig te maken. Met het behaalde punt was Forza niet helemaal content. ,,Na de wedstrijd heerste het gevoel dat er misschien wel meer had ingezeten", zei Forza-speler Valentijn Luijk na afloop. De 1-3-zege (20-25 23-25 25-20 16-25). Na geen onaardige eerste set kwam de thuisploeg er met wat kleine aanpassingen in het tweede bedrijf beter in. Forza, na zaterdag nummer één na laatste in de stand, kwam op voorsprong, hield die lange tijd vast maar zag Roosendaal aan tegen het einde de set net kantelen. Toch zette Forza de goede lijn in de derde set door met setwinst als gevolg. Na een gelijkopgaand begin van de vierde set liep de lijstaanvoerder soepeltjes weg.