Delta Sport/EOC speelt 'acceptabel' duel tegen 'Schouws' DWS
Delta Sport/EOC speelt 'acceptabel' duel tegen 'Schouws' DWS wereldregio.nl

Sport

,,Als je dat drie jaar geleden tegen mij had gezegd, had ik je raar aangekeken.” Deze zin kwam zondag na de wedstrijd Delta Sport/EOC-DWS (32-38) uit de mond van Thijs van Splunder. Waarom hij zei wat hij zei, had te maken met het Schouwse gehalte van de Schiedamse ploeg, koploper in de tweede divisie B, tijdens de wedstrijd in Middelburg. Van Splunder (op de foto vijfde van links), niet vanuit sportieve ambitie maar uit logistiek oogpunt vertrokken naar DWS, startte in het basiszevental net als Wessel Groen. Deze doelman (op de foto in het gele shirt) vertrok twee à drie seizoenen geleden bij Delta Sport en staat nu voor vast in het eerste van DWS. Tien minuten voor het einde kwam de vijftienjarige Daan van Splunder, een jongere broer van Thijs erin. Dit alles bij elkaar was de reden waarom Van Splunder de bewuste woorden uitsprak. B-junior Daan van Splunder zat voor de eerste keer bij het eerste mannenteam van DWS op de bank en pikte zowaar een doelpuntje mee. Zijn broer Thijs, die al met al een goed halfuur speelde, scoorde eveneens een keer. Tegen de zege van de koploper, dat in Schiedam Delta Sport/EOC met 37-14 had verslagen, was weinig in te brengen. John Jansen, de trainer van de beste, Zeeuwse handbalformatie en vooraf, zo liet hij zich ontvallen, niet gerust op een gunstig resultaat: ,,DWS heeft een ingespeeld team en wij zoeken verdedigend naar onze structuur. Vergeleken met vorige week – nu hebben we er ook 38 tegen – hebben we gewoon een acceptabele wedstrijd gespeeld. Aanvallend hebben we leuke dingen en twee keer overtal hebben we goed uitgespeeld. DWS staat niet voor niets bovenaan. Ze hebben geraffineerde aanvalscombinaties waar we een paar keer intrapten.” Van Splunder was complimenteus voor zijn oude ploeg. ,,Ik vond dat ze zeker niet slecht speelden. Ten opzichte van de vorige keer zijn ze flink gegroeid.” DWS, de ploeg van de geboren en getogen Zierikzeeënaar, maakte na een ‘redelijk’ gelijkopgaande eerste helft (14-19) direct na rust het verschil. ,,Toen zetten we aan en maakten we veel snelle doelpunten.” Met een verschil van acht punten was de wedstrijd zo goed als gespeeld en toen waren er zeker nog ruim twintig minuten te spelen. DWS ging het duel bijna als een trainingspartij zien. ,,Op het einde werden wij weer rommelig, dus moesten we het beetje bijtrekken.” In gevaar kwam de zege van de koploper nimmer. ,,Bij de meeste mensen is de intentie wel voor het kampioenschap te gaan”, aldus Van Splunder. Voor Delta Sport/EOC verandert er na de nederlaag tegen DWS niets: de degradatiezorgen blijven onverminderd groot. Doelpuntenmakers Delta Sport/EOC: Bart Koetje 8, Brendan Meulmeester, Koen de Bruijn (op de foto vierde van links), Sebastiaan Hoftijzer 5, Ruben Bos 3, Denzel Bos 2, Camiel Simons, Jesse Schrik