Volleybalsters Forza beginnen waar ze geëindigd zijn
Volleybalsters Forza beginnen waar ze geëindigd zijn wereldregio.nl

Voor een eerste wedstrijd na de 'winterstop' was Forza-coach Mark van der Paal zeer tevreden. Hij keek meteen al vooruit. ,,We willen afstand nemen van de vijfde, zesde plaats en richting de topdrie kijken." Hij sprak de woorden uit na de zaterdag met 4-0 (25-16 25-23 26-24 25-16) gewonnen wedstrijd tegen Voleco 2. In de vertoonde wedstrijd zat ook een deel van zijn tevredenheid. We zijn geëindigd met 4-0 en we beginnen nu weer met 4-0. De wedstrijd tegen de tweede keus uit Lekkerkerk was vanuit Forza-oogpunt het aanzien erg waard. De volleybalvrouwen, uitkomend in de promotieklasse, speelden in sportzaal de Vanger met flair, pakten hun punten en waren verdedigend ijzersterk. Ook lieten ze zich niet van de wijs brengen toen Voleco 2 een set in Bruinisse dreigde te pakken. De eerste set ging gelijk op tegen de ploeg waarvan in de eerste wedstrijd ook al werd gewonnen. Na 6-6, 9-9 en 14-14 sloeg Forza een gaatje. Via een smash van Willemijn Verkamman werd het 17-14, een netservice van Lisa Weeber betekende 18-14 en een technische fout bij Voleco 2 zorgde voor 19-14. Bij 22-16 produceerde de thuisploeg twee aces en het winnen van een lange, spannende rally was goed voor setwinst. Het laatste deel van het eerste bedrijf hakte er goed in bij Voleco 2 want de formatie was volkomen van slag. Goede servicereeksen van eerste Weeber en daarna Louise Vleugel zetten Forza op een 12-2-voorsprong in de tweede set. Gespeeld, zou je zeggen. Dat dacht Van der Paal ook. ,,Set twee mag je niet zo spannend maken. Verlies je 'm, speel je een hele andere wedstrijd", merkte hij realistisch op. Want het werd spannend: Voleco 2 kwam terug tot 24-23. Echter, een technische fout aan Meerkerk-kant deed de set toch bij Forza belanden. Omdat het (redelijk) op rolletjes liep, besloot Van der Paal vanaf de derde set Willemijn Verkamman, Chantal Savenije en Weeber naar de kant te halen en met een veel jonger team Voleco 2 te bestrijden. ,,Als het zo makkelijk gaat, vind ik dat je moet kunnen terugvallen op reservespelers. Dan neem je een gok." Forza ging weer als de brandweer en bij 10-4 smashte Megan Korpershoek, pas veertien jaar maar een sprongkracht van een volwassen dame, de 11-4 binnen. ,,Megan gaat skyhigh. Aanvallend speelt ze zo makkelijk", zag ook Van der Paal. ,,Als ik kritisch mag zijn, moet ze een stabiele lijn vasthouden en blokkerend nog groeien." Na de smash van Korpershoek kwam de klad er even in bij Forza want van 11-4 werd het 17-20 voor Voleco 2. Via onder meer punten van Verkamman en Korpershoek werd het 21-20 waarna Voleco 2 drie punten op rij scoorde: 21-23. Dat was voor Van der Paal het moment Savenije en Weeber weer van de bank te halen. Weeber toonde meteen van waarde te zijn door de 22-23 voor haar rekening te nemen. Hierna werd het 22-24. De twee setpunten werden weggewerkt via een foute service en een punt van Vleugel: 24-24. Korpershoek klaarde het klusje van de derde vervolgens: Voleco 2 kwam niet eens tot een pass na twee verschillende services van de tiener: 26-24. Met de winst van set drie was het verzet van Voleco 2 helemaal gebroken en stevende Forza af op een heerlijke en verdiende vijfpunter.