Voldoende perspectief voor handballers Delta Sport/EOC
Voldoende perspectief voor handballers Delta Sport/EOC wereldregio.nl

Even leek Delta Sport/EOC Rapiditas bij de strot te grijpen, maar vergat het eigenlijk - ook weer figuurlijk - de Limburgers de keel dicht te knijpen. Niet dat de Zeeuwse formatie dan zomaar gewonnen zou kunnen hebben, maar dat perspectief was er wel even. Dat woord, perspectief, is zeker van toepassing op de tweede helft van de competitie. Met de komst van de Zierikzeese handbalbroer Denzel en Ruben Bos en doelman Remco Potter is de selectie sowieso breder geworden. Koen de Bruijn, die zondag tegen Rapiditas in Laco sportcentrum weer speelde sinds zijn liesoperatie, is derhalve nog niet op zijn oude niveau maar komt er langzaam maar zeker weer aan. En Brendan Meulmeester, in de eerste seizoenshelft in de tweede divisie vaak bepalend met zijn spel en goals, was tegen Rapiditas, waarvan uiteindelijk met 24-27 (12-14) verloren werd, verre van in vorm. Wanneer deze puzzelstukjes de komende weken wel op de juiste plaats vallen, gaan de handballers van Delta Sport/EOC zeker punten pakken tegen ploegen van de 'categorie Rapiditas'. Het was overigens geen schande van Rapiditas - uit werd het 32-28 maar ook daar had Delta Sport/EOC een fase waarin ze gelijkwaardig, ook in een tussenstand, aan de deze opponent was - te verliezen. De ploeg uit Weert startte in Zierikzee bijzonder sterk. Uit de eerste acht aanvallen doelpuntte Rapiditas zeven keer. Toch bleef de thuisploeg, dat met doelman Jacco de Looff en spelers Ruben en Denzel Bos, Bart Koetje, Brendan Meulmeester, Sebastiaan Hoftijzer en Jesse Klap startte, aardig bij: 6-9 en 9-12. Bij rust was het verschil slechts twee goals. Dan moet het in handbaltermen allemaal nog echt beginnen. Na de pauze kropen de ploegen allengs wat dichterbij elkaar omdat Rapiditas net wat minder dan voor rust speelde en Delta Sport/EOC verdedigend haar zaakjes wat beter op orde had. Bij 16-17 nam de Zeeuwse handbalformatie ineens het heft in handen: van 16-17 werd het 20-17 via twee goals van eerst Koetje en twee treffers daarna van Meulmeester. Toen stond er nog altijd een dik kwartier op de klok: ook dan zijn drie doelpunten verschil nog te overzien. In deze fase toonde Rapiditas aan over wat extra's te beschikken. Zo sterk als de start was, zo goed was de fase vanaf 20-17. Waar de thuisploeg hierin slechts eenmaal scoorde, deed Rapiditas dat acht keer: 21-25. Hiermee gooide ze twaalfde competitiewedstrijd in het slot. Ook al omdat Delta Sport/EOC enkele kleine en grotere kansen onbenut liet. ,,We hebben vijftig minuten rust in ons spel gehad maar toen gingen we te gehaast en te geforceerd spelen", zag trainer John Jansen. ,,Misschien was het ook wel de angst van een wedstrijd te kunnen winnen. Ik weet het niet. Dan komen we een stukje slimheid en ervaring tekort. Rapiditas ging gas geven toen wij in een moeilijke fase zaten. We gaven de drie goals voor te snel weg, ook omdat we in korte tijd tweemaal twee minuten kregen." Doelpuntenmakers Delta Sport/EOC: Denzel Bos, Brendan Meulmester 5, Rick de Vlieger, Bart Koetje, Koen de Bruijn, Ardian Ajdar 3, Ruben Bos 2.