MZC'11 houdt 'traditie' in derby met Bruse Boys in stand
MZC'11 houdt 'traditie' in derby met Bruse Boys in stand wereldregio.nl

Sport

En weer leverde de derby tussen Bruse Boys en MZC’11 geen winst voor de ontvangende ploeg op. De (jonge) Zierikzeese gasten gingen er zaterdag met drie punten van sportpark Volharding vandoor en hebben nu een punt meer dan het ervaren Bruse Boys op de stand van de ranglijst van de tweede klasse E. De thuisploeg beëindigde de derde derby – de eerste twee waren in het seizoen 2014/2015 – met negen man omdat Marco Ketting in blessuretijd zijn tweede gele kaart ontving en Sander van ’t Hof daarna direct rood zag omdat hij de scheidsrechter bewust duwde. Dit deed de spits uit frustratie omdat de leidsman geen strafschop gaf waar veel Bruse voetballers wel hands meenden te zien door een speler van MZC’11 in het Zierikzeese strafschopgebied. Met een eventuele gelijkmaker – een penalty moet nog altijd wel gemaakt worden – had Bruse Boys het optisch overwicht in de tweede helft nog enigszins gunstig kunnen uitdrukken. Veel mogelijkheden waren er voor de thuisploeg niet geweest na rust. Bruse Boys startte na de pauze wel wat feller dan ervoor, zette MZC’11 wel onder druk maar echt veel te doen kreeg MZC’11-doelman Mike Bakker niet. Wat dat betreft lagen de beste kansen op een Bruse treffer tijdens de eerste helft. Dit begon al in de derde minuut na een fraaie solo van linksback Julian van Nieuwenhuize. Na drie à vier man gepasseerd te hebben, dwong hij Bakker tot het uiterste. Ruim tien minuten was het bij Bruse Boys-doelman Julian Vane wel raak voor MZC’11. Een vrije trap vanaf rechts van Sven Heijboer werd afgeslagen maar opgepikt door ploeggenoot Jesse van de Linden. De centrale verdediger uit Scharendijke passeerde twee Bruenaren, gaf voor in het vijfmetergebied van Vane waar Heijboer keurig met links in de rechterhoek 0-1 aantekende. Drie minuten verder moest Bakker redding brengen bij een vrije trap van Martijn Lindhout in een wedstrijd die vanwege het behoorlijk zware veld en een stevige zuidwester zeer matig was en waarbij goed voetbal schier onmogelijk was. Dezelfde Van der Linden was in de achttiende minuut bijna succesvol met een vrije trap. Hierna had Bruse Boys misschien wel op 1-1 moeten of kunnen komen. In de 24e minuut kreeg Van ’t Hof een fikse kans, in de 33e minuut poeierde Van Nieuwenhuize op de paal en in de 41e minuut had Van ’t Hof weer een goede kans op de gelijkmaker. ‘Zoveel’ kansen als er in de eerste helft waren, zo mager was het ‘aanbod’ na de pauze. MZC’11 kreeg de beste mogelijkheden op een doelpunt, maar hiermee was voetbaltechnisch het verhaal van de pas op het einde beladen derby wel verteld. Hoe beladen is later op deze site te lezen met reacties van spelers en trainers.