Terechte, ietwat geflatteerde nederlaag Delta Sport/EOC
Terechte, ietwat geflatteerde nederlaag Delta Sport/EOC wereldregio.nl

Sport

Het verschil tussen de (gedeelde) twee na laatste en twee na beste in de stand van de tweede divisie C tot nu toe werd ook in de praktijk aangetoond: Delta Sport/EOC-Witte Ster 26-39.  De coach van de beste Zeeuwse handbalformatie, Middelburger John Jansen, sprak zondag in sporthal Baskensburg in Vlissingen, waar je tenminste goed zicht op het veld hebt en niet tegen stangen en glasplaten zoals in Laco sportcentrum aankijkt, van een verdiende maar geflatteerde nederlaag. De klasse van de nummer drie van de ranglijst was tweeledig: een van de schutters was via het midden bijkans onstopbaar en via de hoeken knalden ze ook bijna de ene de na de andere bal raak achter de twee doelmannen van Delta Sport/EOC. ,,Moet je eens kijken wat een superieure hoekspelers hebben", zei Jansen. ,,Op een gegeven moment kun je dat niet meer verdedigen." Tegen de ploeg uit Waspik legde Delta Sport/EOC een alleszins acceptabele eerste helft op de houten vloer van Baskensburg, die resulteerde in een 15-17-ruststand. Meteen na rust maakte Witte Ster het verschil en faalde Delta Sport/EOC net wat te opzichtig in de aanval. De thuisploeg miste drie goede mogelijkheden en Witte Ster doelpuntte evenzo vaak wel raak. Het gevolg was dat Witte Ster makkelijk uitliep naar vijf treffers verschil en de wedstrijd, sec beschouwd, na drie minuten in de tweede helft gedaan was. Jansen moest zich min of meer aansluiten bij die conclusie en zag in het verdere verloop van de tweede helft niet zo veel goeds meer van en bij zijn ploeg. Enkele handballers liepen uit frustratie tegen een tijdstraf aan waarbij Ardian Ajdar zelfs een rode kaart kreeg. Dat leek een enigszins overtrokken reactie van één van de scheidsrechters, maar Ajdar mocht het veld niet meer in. Toen was het kwaad echter al lang geschied en incasseerde Delta Sport/EOC de vijfde nederlaag van het huidige seizoen. ,,De tegenstander was sowieso een maat te groot", waarbij Jansen aangaf dat winnen zondag niet in de lijn der verwachtingen lag. ,,De nederlaag is misschien wel wat te groot. Als team in zijn totaliteit kom je tekort, maar je hoeft je niet te schamen voor deze nederlaag." Doelpuntenmakers Delta Sport/EOC: Brendan Meulmeester 9, Koen de Bruijn 6, Bart Koetje 4, Rick de Vlieger 3, Sebastian Hoftijzer, Ardian Ajdar 2.