Delta Sport/EOC komt logischerwijs tekort
Delta Sport/EOC komt logischerwijs tekort wereldregio.nl

Ondanks weer een goede tweede helft stond Delta Sport/EOC wederom met lege handen. Deze keer was Apollo uit Son en Breugel net wat beter: 27-25 (14-11). De verschillen in wedstrijden van de Zeeuwse handbalformatie zijn niet bijzonder groot, op een uitzondering na toen DWS enkele weken terug met 37-14 uithaalde. Onervarenheid, de te smalle basis, niet volledig kunnen trainen en te jong zijn grofweg de vier oorzaken waardoor Delta Sport/EOC in haar eerste seizoen in de tweede divisie steeds net naast de pot pist. ,,Het is zuur, pech en een hard gelag”, vatte de coach John Jansen daags na de wedstrijd samen. ,,Maar ik moet ze weer een compliment voor de tweede helft geven.” Delta Sport/EOC, dat startte zonder de geblesseerde Bart Koetje, begon redelijk en voerde de patronen naar behoren uit, maar kon lastig afwerken tegen de compacte, stugge en fysieke verdediging van Apollo. Na de pauze was er wat meer samenhang in de defensie van Delta Sport/EOC en onderscheidde ook de doelman zich enkele malen. De Zeeuwen kwamen beetje bij beetje terug in de wedstrijd en zelfs op gelijke hoogte: 23-23. Twee hierna snel opgelopen tegentreffers deden het moraal van de ploeg breken. ,,Uiteindelijk zijn we door onze ruggengraat gegaan”, aldus Jansen. Doelpuntenmakers Delra Sport/EOC: Koen de Bruijn 8, Brendan Meulmeester 4, Mryo Bouwmeester, Kevin Meulmeester, Sebastiaan Hoftijzer 3, Ardian Ajdar 2, Rowan Boers, Rick de Vlieger