FC De Westhoek blijft keurig in spoor Duiveland
FC De Westhoek blijft keurig in spoor Duiveland wereldregio.nl

In een rechtstreeks duel om de tweede plaats van de vierde klasse B heeft FC De Westhoek goede zaken gedaan. In Bergen op Zoom werd Vrederust, de nummer twee tot aan de zesde speelronde, met 1-3 verslagen. Met de drie punten wipt de ploeg van trainer Steven Seedo over Vrederust heen en staat nog altijd drie punten achter op Duiveland, de enige ploeg waarvan (op de tweede speeldag) verloren werd. Tegen Vrederust had FC De Westhoek (foto) al voor rust afstand moeten nemen. ,,Toen kregen we vier honderd procent kansen”, meldde Seedo. ,,In de tweede helft maken we de kansen wel af.” Poulegenoot Brouwershaven, dat vorige verrassend maar terecht gelijkspeelde tegen Vrederust, leed nu op eigen op eigen veld een onverdiende nederlaag tegen Waarde. Met name in het eerste kwartier liet de ploeg van trainer Danny Sandhövel vier à vijf goede kansen liggen. Na de pauze was Waarde feller en zette een 1-2-achterstand om in een 3-2-zege. SKNWK verloor volgens haar trainer ‘verdiend’ van DWO’15. Derdeklasser ZSC’62 stootte voor de tweede week op rij zijn neus tegen de rode lantaarndrager: 0-4 tegen Noad’67, de ploeg van de Bruse trainer Perry Snoep. Zijn collega John Tahapary: ,,We zijn weggecounterd. We hebben geen kans gecreëerd. Het was een slechte dag met persoonlijke fouten”. Met de tweedeklassers van Schouwen-Duiveland ging het zaterdag evenmin best. Net als ZSC’62 verloor MZC’11 bij de nummer laatst. Tholense Boys won met 3-0. Assistent-trainer Edwin Kriens: ,,Kansloos verloren tegen ook niet een geweldige ploeg”. Bruse Boys had het duel met NSVV voor rust moeten beslissen met zeven honderd procent kansen. ,,We waren heer en meester”, zag coach Marco Groeneveld. ,,Het was wachten op de goal, maar naar veertig seconden in de tweede helft werd het 0-1.” Tien minuten later werd het 1-1 en binnen twee minuten stond NSVV weer voor. ,,Dat was dodelijk. Toen brak er wat”, aldus Groeneveld, die later Perry Potappel met rood zag vertrekken en sprak van ‘een onnodige nederlaag’. UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: Bruse Boys-NSVV 1-4 (1-1 Dennis Hoep) Tholense Boys-MZC’11 3-0 Derde klasse B: ZSC’62-Noad’67 0-4 Vierde klasse B: WIK’57-Duiveland 1-4 (1-0 Pim Boot, 1-1 Ronald Zwager, 1-2 e.d. Frank den Boer, 1-3 Ronald Zwager, 1-4 Joran Maliepaard) Waarde-Brouwershaven 3-2 (Ian Mackay, 1-2 Robin van Mourik) SKNWK-DWO’15 0-3 Vrederust-FC De Westhoek 1-3 (0-1 Mark de Feiter, 1-2 Jelle Boogerd,1-3 Mark de Feiter)