Nog niet groots Bruse Boys maakt stappen
Nog niet groots Bruse Boys maakt stappen wereldregio.nl

Bruse Boys kan zich steeds beter wapenen tegen ploegen die via spelhervattingen en counters succes proberen te hebben. ,,Vier weken geleden hadden we ‘m waarschijnlijk verloren.” Dit zei Bruse Boys-trainer Marco Groeneveld onder meer na afloop van de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Nieuwdorp. Enkele weken terug speelde zijn team bijvoorbeeld tegen Krabbendijke en Yerseke, twee ploegen die de zojuist aangestipte speelwijze graag hanteren en daar tot en met de zesde speelronde redelijk (Yerseke) tot zeer (Krabbendijke) succesvol mee zijn. Toen had Bruse Boys er nog geen passend antwoord op. Inmiddels wel. ,,Het heeft ook wel met bezetting te maken”, merkte de Goese coach zaterdag op. ,,Het staat iets beter.” Groeneveld ‘bedankte’ zijn Nieuwdorp-collega bijkans met de gehanteerde tactiek. ,,Als je zo’n ploeg hebt met zulke aanvallende kwaliteiten, waarom sta je dan met zijn elven op ons te wachten? Dat begrijp ik niet.” Hoe dan ook, Bruse Boys heeft er inmiddels van geleerd. En, natuurlijk, twee opeenvolgende zeges werken mentaal ook mee. ,,We hebben de laatste weken stappen gemaakt”, aldus Groeneveld. Lang niet alle oneffenheden zijn uitgevlakt. Zoals als eerder dit seizoen kwam Bruse Boys als eerste op achterstand. Mark Bij de Vaate zag er niet gelukkig uit en zijn balverlies rond het middenveld luidde de 0-1, waarbij zijn doelman Julian Vane verre van vrijuit ging, in. Ingmar Quist: ,,Het eerste kwartier hebben we weer overwicht, maar één counter en hij hangt weer in het mandje”. Met gevoel voor ironie: ,,Dat doen die tegenstanders van ons goed. Maar het is wel heel opvallend. Een kans en het is raak. Daarna pakken we het gelukkig goed op en zie je dat wij gewoon een klasse beter zijn.” Quist zelf was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Groeneveld: ,,Het eerste halfuur speelden we heel aardig. Het was verzorgd en dominant”. Nog binnen dat halfuur had de thuisploeg haar zaakjes al weer op orde. Mats Willemse legde voor de derde keer van afstand aan en verschalkte de Nieuwdorp-doelman op fraaie wijze wel. Nog voor rust handelde keeper Vane wel bekwaam in één-tegen-éénsituatie door de gelijkmaker te verijdelen. Met zijn tweede treffer van de middag zette Willemse Bruse Boys ongeveer tien minuten na rust op 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. De 3-2 volgde twee minuten later al. Gelijk aan de 0-1 hield liet de bespeler van sportpark Volharding zich niet van de wijs brengen. ,,We bleven gelukkig rustig. Dat is een compliment voor de ploeg. Ze bleef zoeken naar de vrije man en goals.” Zes minuten na de 3-2 die instelling en speelwijze al beloond. Sander van ’t Hof was het eindstation. In de slotminuten was Nieuwdorp met twee ballen op de lat nog dichtbij een derde goal in Bruinisse. Met de zege blijft Bruse Boys op drie punten van de koplopers Terneuzense Boys en Serooskerke. Gezien de (opmerkelijke) uitslagen – zo eindigde SSV’65-Arnemuiden zaterdag in Goes in 2-8 – vindt Quist het lastig iets te zeggen over de afloop van dit seizoen. ,,Wij moeten gewoon laten zien dat we stabiel wedstrijden blijven winnen.” Met die stabiliteit zit het nu wel goed. Als enige elftal in de tweede klasse E won Bruse Boys de laatste drie wedstrijden.