Delta Sport/EOC borduurt verder op 'Rapiditas'
Delta Sport/EOC borduurt verder op 'Rapiditas' wereldregio.nl

De handballers van Delta Sport/EOC hebben hun eerste punten in de tweede divisie te pakken. Het borduurde voort op de tweede helft van Rapiditas, dat haar tweede duel van DWS verloor, en legde daarmee Westlandia zondag haar wil op. De eindscore van 26-22, 'vastgelegd' in de Middelburgse sporthal De Sprong, was volkomen verdiend en volgens de verhoudingen binnen de lijnen. Op enkele minuten na hadden de manschappen van trainer John Jansen de wedstrijd volledig onder controle. Die enkel minuten braken aan toen zowel Koen de Bruijn (bloedneus) en Brendan Meulmeester (licht aangeslagen), de uitblinker tegen de Naaldwijkse formatie, naar de kant moesten. Hierdoor vielen er wat gaten in de verdediging en kwam aanvallend de opbouw even in het gedrang. Westlandia zag haar kans schoon en bracht de opgelopen 11-4-achterstand terug naar 11-8. Na de pauze (12-9) had Delta Sport/EOC de schwung er weer aardig in en liet enkele bijzonder, fraaie aanvallen zien. Een strakke crossbal van Kevin Meulmeester op Bart Koetje was daar een mooi voorbeeld van. De 'vlieger' van Brendan Meulmeester na een passje van Koetje, waarmee de eindstand werd aangetekend, mocht er ook zijn. Tussen deze twee heerlijke doelpunten was er nog een rommelige fase met wat tijdstraffen over en weer. Qua scoreverloop leek de spanning met 17-15, 18-16 en 19-17 zich weer enigszins op te bouwen, maar Delta Sport/EOC hervond heel snel haar goede niveau van de tweede wedstrijd en pakte door. Een keer daarna kwam Westlandia met nog een goede vier minuten te spelen op twee treffers van de beste Zeeuwse handploeg. Wederom liet Delta Sport/EOC zich niet van de wijs brengen en speelde de wedstrijd bijkans professioneel uit. Het enige verwijt, als je dat zo mag stellen, is dat de thuisploeg de wedstrijd niet eerder besliste. Met name in (het benutten van) de break outs had Delta Sport/EOC het zich een stuk makkelijker kunnen maken. ,,Op dat moment moeten we de wedstrijd wel naar ons toetrekken", zei Jansen. Maar de Middelburger was bovenal dik tevreden met de score en het vertoonde spel. ,,Het was een hartstikke goed potje. Als je zo de tweede helft speelt zoals tegen Rapiditas en je doet dat nu twee helften, dan is de 'zadelpijn' voorbij. Je moet wel wennen aan het tempo. We hebben vandaag hele mooie aanvallen gespeeld. De jongens hebben als een team gespeeld. We zijn vandaag de baas in het veld geweest. Dat doet mij wel plezier in deze klasse en daar kunnen we zeker mee verder." Doelpuntenmakers Delta Sport/EOC: Brendan Meulmeester 7, Koen de Bruijn 6, Bart Koetje 4, Kevin Meulmeester, Ardjan Ajdar 3, Sebastiaan Hoftijzer 2, Rowan Boers.