Slechts 'even spannend' in door Delta Sport/EOC verloren duel
Slechts 'even spannend' in door Delta Sport/EOC verloren duel wereldregio.nl

De eerste kennismaking met de tweede divisie heeft voor de handballers van Delta Sport/EOC geresulteerd in een 32-28-nederlaag (17-11 bij rust) in Weert. De plaatselijke trots, Rapiditas, attaqueerde de Zeeuwse formatie zaterdagavond met fysiek, best stevig handbal en daar had de ploeg van trainer John Jansen niet altijd een passend antwoord op. ,,We werden toch een beetje overrompeld en verdedigend waren we te passief. Aanvallend werden we behoorlijk aangepakt. We konden niet brengen wat Rapiditas verdedigend deed”, aldus Jansen in een eerste analyse. Na een 0-1-voorsprong ging het even gelijk op (3-3, 4-4), maar hierna nam de thuisploeg het heft in handen. ,,We gingen teveel zoeken naar openingen en maakten persoonlijke fouten.” Na de pauze werd Jesse Schrik, een korfballer van origine, wat naar voren geschoven waardoor de verdediging van Delta Sport/EOC wat actiever maar niet zo zeer beter werd. Rapiditas bleek nog niet onder de indruk want het werd net na rust zelf 19-11. Daarna ging Delta Sport/EOC actiever verdedigen maar vooral zichzelf helemaal in de wedstrijd terug knokken. Het werd 23-23 en 24-24 in een fase waarin Rapiditas tegen veel tijdstraffen aanliep. ,,We waren echt terug in de wedstrijd”, vond Jansen. Hierna leed zijn ploeg twee à drie keer onnodig balverlies en liep de ploeg uit Weert weer uit. ,,Het was heel even spannend.” Ondanks het verlies was Jansen trots. En daar had de Middelburger reden voor omdat zijn ploeg zich goed herstelde van een matige eerste helft. De beloning bleef (vooralsnog) uit. Doelpuntenmakers Delta Sport/EOC: Koen de Bruijn 7, Kevin Meulmeester 6, Brendan Meulmeester, Bart Koetje 4, Sebastiaan Hoftijzer 3, Myron Bouwmeester 2, Rowan Boers, Ardjan Adjar