Tweede overwinning en koppositie Duiveland en SKNWK (update)
Tweede overwinning en koppositie Duiveland en SKNWK (update) wereldregio.nl

Sport

Duiveland en SKNWK zijn na twee speeldagen als enige twee ploegen namens Schouwen-Duiveland zonder puntverlies. De Oosterlanders wonnen zaterdag op het Oostersportpark de derby van FC De Westhoek met 4-1. Duiveland maakte pas diep in de tweede helft het verschil. ,,We hadden veel kansen maar kwamen pas laat op stoom", constateerde haar trainer Rohan de Geus. ,,De uitslag had ook groter kunnen uitvallen: 7-2 had ook gekund." Zijn collega Steven Seedo vond Duiveland niet net wat beter. ,,Maar ze was effectiever en dodelijker met de kansen die ze kreeg." Met de effectiviteit van SKNWK'er Simon van Dongen was in de wedstrijd tegen SC Stavenisse niets mis. Van Dongen maakte er drie op Tholen en zorgde mede voor weer drie punten voor de Nieuwerkerkers waarbij Karl Hanse uitblonk. Samen met Duiveland en Vrederust staat SKNWK aan kop met 'zes uit twee'. Poulegenoot Brouwershaven legde het helemaal af tegen SPS. ,,Bij 0-2 hadden we nog kans op 1-2", zag trainer Danny Sandhövel. ,,De goals worden te makkelijk weggegeven. We zijn op alle fronten afgetroefd." ZSC'62 had op de tweede dag speeldag de scheidsrechter niet bepaald mee. Na een fraai, diagonaal schot van Nicky van der Velden betekende een fout in de ZSC'62-verdediging twee minuten later alweer de gelijkmaker. Bij een 1-2 stand werd na een kwartier in de tweede helft Michiel Schipper van het veld gestuurd door een schwalbe van een Wieldrecht-speler. Met tien man kreeg ZSC'62 nog enkele mogelijkheden, maar vergat de leidsman een andere speler van Wieldrecht rood in plaats van geel te geven voor een overtreding op Robin Provoost. De 1-3 in de laatste minuut was voor de spreekwoordelijke statistiek. Met liefst zes afwezigen had Bruse Boys zelfs nog kunnen winnen van DBGC in Oude-Tonge. Na de 2-2 van Mats Willemse had de ploeg van Marco Groeneveld nog drie kansen op drie punten. Sander van 't Hof was er met een van de doellijn gehaalde kopbal het dichtste bij. Ver daarvoor werkte Bruse Boys een volgens Groeneveld 'hele matige' eerste helft af. ,,We hadden met 3-0 moeten achter staan, maar het was 1-0 wat overigens een overtreding op Van 't Hof was." Na de rust ging Bruse Boys meteen op jacht naar de gelijkmaker, maar had het na een minuut ook 2-0 kunnen staan. ,,Al met al een verdiend punt." UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: DBGC-Bruse Boys 2-2 (1-1 Michel Maaskant, 2-2 Mats Willemse) MZC'11-FC Axel 0-4 Derde klasse B: ZSC'62-Wieldrecht 1-3 (1-0 Nicky van der Velden) Vierde klasse B: Duiveland-FC De Westhoek 4-1 (1-0 Luuk van Duijn, 2-0 Joran Maliepaard, 2-1 Gijs van Duivenbode, 3-1 Joran Maliepaard, 4-1 Ronald Zwager) SC Stavenisse-SKNWK 2-4 (0-1 Simon van Dongen, 0-2 Justin de Bruine, 0-3 en 2-4 Simon van Dongen) Brouwershaven-SPS 0-8 Hansweertse Boys-WIK'57 3-3 (0-1 Remon den Boer, 0-2 Colin van Wanrooij, 1-3 Ian van der Wekken)