Miraculeuze ontsnapping SKNWK, 'tientonner' Duiveland
Miraculeuze ontsnapping SKNWK, 'tientonner' Duiveland wereldregio.nl

Sport

Ralph Zegers, trainer van SKNWK, heeft al het een en ander meegemaakt, maar wat er op de openingsdag van zijn nieuwe ploeg gebeurde, sloeg werkelijk alles. Duiveland schoot en passant het eerste telraam vol. Wie had er nog een stuiver gegeven voor SKNWK bij een 1-3-achterstand tegen Vosmeer, zaterdag op sportpark Het Springer? In de negentigste minuut. Het voetbal was matig, erkende Zegers maar de laatste vijf minuten blessuretijd vergoedde alles. De 2-3 werd door de keeper van Vosmeer, zo constateerde scheidsrechter Harry Koster, achter de doellijn vandaan gehaald. Meteen vanaf de aftrap liet Stefan Vermeer een voorzet vanaf links los, de Brabantse goalie deed dat vervolgens ook met de bal waarna Simon van Dongen (links op de foto) de 3-3 in een leeg goal binnentikte. ,,Dat was al een bonuspunt", lachte Zegers. Vervolgens zette SKNWK nog een keer aan. Jarno van Nieuwenhuize gaf voor vanachter de achterlijn wat scheids- en grensrechter niet hadden opgemerkt. Weer liet de Vosmeer-doelman uit zijn handen glippen en wederom was Van Dongen er als de kippen bij om de 4-3 aan te tekenen. In dezelfde vierde klasse B was er een toch wel verrassende zege (1-0) van WIK'57 op VVC'68. De Halsterse ploeg lijkt vergane glorie want nog niet zo lang geleden speelden de West-Brabanders in de tweede klasse en waren ze voor menigeen een verre van makkelijke tegenstander. WIK'57-trainer Wouter Zwackhalen: ,,Wij kregen de beste kansen, maar qua veldverhouding had VV'68 een punt verdiend". Daar kwam Brouwershaven bij haar terugkeer in de vierde klasse bij lange na niet aan. FC De Westhoek was zaterdag op sportpark een flinke maat te groot (5-0) en geloofde het wel bij rust: 4-0. Man de van de eerste helft was by far Gijs van Duivenbode. Hij maakte alle treffers voor rust. In Rilland deed Duiveland er een dubbele schep bovenop en mocht voor de eerste keer - let op: dat gaat vaker gebeuren - het telraam uit de tas pakken: 0-10 tegen Rillandia, net als vorig seizoen gedegradeerd uit de derde klasse. Rohan de Geus, trainer van Duiveland: ,,Het ging erg makkelijk". Derdeklasser ZSC'62 begon de competitie met een 3-3 bij Kogelvangers uit Willemstad. Het punt was terecht, vond ZSC'62-coach John Tahapary. ,,In de eerste helft waren de aanvallers aan beide kanten de verdediging de baas. In de tweede helft stond het bij ons stukken beter, maar hebben we weinig kunnen creëren." MZC'11 had weinig in te brengen tegen Arnemuiden, een kampioenskandidaat in de tweede klasse E. Na een uur spelen kreeg Coen Dalebout bij een stand van 3-0 een rode kaart. UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: Bruse Boys-Krabbendijke 0-1 - verslag volgt later op deze site Arnemuiden-MZC'11 4-1 (4-1 Sander Backx) Derde klasse B: Kogelvangers-ZSC'62 3-3 (1-1 Justin Vaane, 2-2 Jean-Paul van der Weele, 3-3 Robin Provoost) Vierde klasse B: Rillandia-Duiveland 0-10 (0-1 Ronald Zwager, 0-2 Luuk van Duijn, 0-3 Michael Jonker, 0-4 Luuk van Duijn, 0-5 Joran Maliepaard, 0-6 Dylan van Klinken, 0-7 Ronald Zwager, 0-6 Wouter de Jonge (strafschop), 0-9 Ronald Zwager, 0-10 Joran Maliepaard) WIK'57-VVC'68 1-0 (1-0 Remon den Boer) SKNWK-Vosmeer 4-3 (1-2 Remon de Jonge, 2-3 Jarno van Nieuwenhuize, 3-3 en 4-3 Simon van Dongen) FC De Westhoek-Brouwershaven 5-0 (1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 Gijs van Duivenbode, 5-0 Nathan van der Neut)