ZSC'62 koestert punt, maar wel weer in achtervolging
ZSC'62 koestert punt, maar wel weer in achtervolging wereldregio.nl

Tegen Tholense Boys heeft ZSC’62 eens te meer bewezen goed mee te kunnen in de derde klasse B. Maar of het 2-2-gelijkspel aan het einde van de rit goed genoeg is? Op eigen veld speelde ZSC’62 zaterdag 12 mei gelijk tegen de Thoolse ploeg dat tot vandaag nog een theoretische kans gehad om kampioen te worden. Echter, dan moest wel ZSC’62 verslagen worden en dat is sinds begin april voor de meeste ploegen erg moeilijk. Alleen De Fendert slaagde daar vorige week. Maar ook in Fijnaart speelde de ploeg van trainer John Tahapary zeer behoorlijk. Tegen Tholense Boys was het al niet anders. ,,We zijn blij met een punt. Tholense Boys is de betere ploeg en wij hebben naar ons vermogen gevoetbald", sprak de Goese coach. ,,Dan kunnen we toch gevaarlijk zijn." Volgens beproefd recept werd er compact en soms stevig gespeeld en gemikt op snelle uitbraken via Nicky van der Velden en Robin Provoost. Zijn broer Mark bracht ZSC’62 al in de eerste minuut in moeilijkheden want de verdediger ging nogal opzichtig in de fout door een bal te zacht terug te spelen. Deze werd opgepikt door Tholense Boys maar het schot, dat werd afgevuurd op ZSC’62-doelman Raymon Bodbijl was veel te slap. Goed beschouwd gebeurde er in het merendeel van de eerste helft niet zo gek veel. Provoost schoot een keer naast en een goed schot van Mike de Voogd werd geweerd door de doelman. Dezelfde keeper ging in de laatste minuten van de eerste helft ‘in de fout’ door langer dan zes seconden te wachten met zijn uittrap. Dat bleek dure ‘wachttijd’ want de vrije trap die volgde, werd door Mark Provoost goed binnen geschoten: 1-0. Met het hoofd nog in de wolken en echt vlak voor rust moest ZSC’62 binnen een minuut al de gelijkmaker incasseren. Achterin was de organisatie niet op orde na de treffer van Provoost en Tholense Boys profiteerde: 1-1. En ook nog voor rust kreeg Michiel Schipper een heel goede kans om zijn ploeg alsnog met een voorsprong de rust in te laten gaan. In het eerste kwartier na rust vielen de andere twee treffers. ZSC’62 deed het weer als eerste en zag Robin Provoost echt kiezelhard en zuiver de bal tegen de touwen schieten. De doelman van Tholense Boys hoorde de bal alleen maar voorbij komen. Deze keer kon ZSC’62 wat langer nagenieten van de voorsprong, maar toch was die na zeven minuten teniet gedaan. Een corner van Tholense Boys werd niet goed verwerkt in het vijfmetergebied en de 2-2 was een feit. Na de tweede gelijkmaker van Tholense Boys had ZSC’62 het knap lastig om het punt in eigen huis te houden. Tahapary: ,,Ik kan ze alleen maar een compliment geven voor manier waarop ze gevochten hebben". De beste kansen waren verreweg voor de nummer twee van de ranglijst. ZSC’62 mocht wel van een beetje geluk spreken dat er een punt uit het vuur gesleept werd. Nog in de slotminuut trapte Tholense Boys op de lat om dat beetje geluk voor ZSC’62 nog maar eens te onderstrepen. Omdat Duiveland won bij De Jonge Spartaan moet ZSC’62 weer in de achtervolging waar ze de laatste weken de Oosterlanders knap had achterhaald. Daar heeft ze nog twee wedstrijden voor maar daarbij is ze ook afhankelijk van de resultaten van hetzelfde Duiveland.