Duiveland heeft weer lucht, MZC'11 en Bruse Boys vreselijk mist in

Met een 2-5-overwinning op het kwakkelende De Jonge Spartaan heeft Duiveland weer wat lucht gekregen in het kader van direct lijfsbehoud. ,,Ondanks een 1-0-achterstand viel het eindelijk een keer onze kant op”, Duiveland-speler Ronald Zwager. ,,Het was wel hard werken, maar er zat een goede spirit in de ploeg.” In Middelharnis behaalde Duiveland de eerste zege sinds 31 maart toen DHV met 2-1 werd verslagen. Na afloop kwam er voor de Oosterlandse formatie goed nieuws uit Scharendijke waar ZSC’62 tegen Tholense Boys gelijkspeelde. Derhalve hebben ZSC’62 en Duiveland weer van stuivertje gewisseld voor wat betreft de veilige, elfde stek. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Duiveland twee punten voorsprong op ZSC’62. Duiveland speelt nog tegen WHS, dat officieus veilig staat in de derde klasse B, en op de slotdag tegen Krabbendijke dat zaterdag 12 mei kampioen werd. Hosanna in Krabbendijke, verre van dat bij Bruse Boys en MZC’11. Beide ploegen verloren zaterdag met 7-1. In Bruinisse won VVGZ met die cijfers en in Serooskerke deed de gelijknamige ploeg dat tegen de Zierikzeese ploeg. Bij MZC’11 spraken ze van een totale offday waarmee de kansen omtrent nacompetitie nu ook voorbij zijn. Op sportpark Volharding zag het er aanvankelijk helemaal niet naar uit dat de thuisploeg zo’n ‘oorverdovende oorwassing’ zou krijgen. ,,De eerste twintig minuten was er niets aan de hand en waren we heer en meester”, vond Bruse Boys-trainer Marco Groeneveld. Toch kwam VVGZ op voorsprong maar bleef Bruse Boys daarna ook goed voetballen. Een bal op de lat betekende weer een kans voor de thuisploeg, maar uit de tegenstoot werd het 0-2. Hierna was het helemaal weg bij Bruse Boys en drukte Groeneveld in de rust (0-5) zijn team op het hart in de tweede helft geen domme dingen te doen. Dat gebeurde ook niet waarna Groeneveld het boetekleed aantrok. Hij had wat zaken veranderd in de organisatie maar dat pakte niet goed uit. ,,Deze nederlaag mag je op mijn conto zetten.” Het verlies tegen VVGZ kwam extra hard aan toen na afloop bleek dat Nieuwenhoorn gewonnen. Met nog twee duels te gaan is Bruse Boys bijna gedegradeerd. Het verschil met Nieuwenhoorn is vier punten. Dat is ook de marge tussen FC De Westhoek en SKNWK in de vierde klasse A na de 2-1-zege van laatstgenoemde. FC De Westhoek verzuimde de wedstrijd op sportpark Het Springer voor rust naar haar hand te zetten. SKNWK-trainer Perry Snoep: ,,Voor rust hadden we met 0-2 of 0-3 achter kunnen staan." De ploegen gingen echter rusten met 1-1. ,,In de eerste helft moet je drie of vier keer scoren", vond FC De Westhoek-coach Steven Seedo. ,,Omdat we dat niet deden, kreeg SKNWK het geloof weer terug." Na rust ging het spel heen en weer, al vond Snoepe zijn ploeg wel iets beter. ,,Maar we konden het niet in de score omzetten." Een kwartier voor het einde van de wedstrijd moest Danny van Oorschot, de keeper van FC De Westhoek, met rood vertrekken omdat hij een SKNWK'er vloerde. Tegen tien man werd de overtalsituatie drie minuten voor het laatste fluitsignaal benut. ,,En nog kregen wij kansen om te winnen", zag Seedo. ,,Alleen de scherpte en eindpass waren er niet." (foto SKNWK) UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse B: Bruse Boys-VVGZ 1-7 (1-7 Dennis Hoep Tweede klasse E: Serooskerke-MZC'11 7-1 (2-1 Jesse Kalwij) Derde klasse B: ZSC'62-Tholense Boys 2-2 (1-0 Mark Provoost, 2-1 Robin Provoost) - verslag volgt later op deze site De Jonge Spartaan-Duiveland 2-5 (1-1 Leen Dooge, 1-2 en 1-3 Ronald Zwager, 2-4 Jelmer Stouten, 2-5 Dylan van Klinken) Vierde klasse A: SKNWK-FC De Westhoek 2-1 (0-1 Lennart Padmos, 1-1 Machiel Schot, 2-1 Justin de Bruine) WIK'57-Colijnsplaatse Boys 5-2 (1-2 Harmen de Bok, 2-2 Ian van de Wekken, 3-2 Colin van Wanrooij, 4-2 en 5-2 Remon den Boer)