Bruse Boys vergeet zichzelf te belonen
Bruse Boys vergeet zichzelf te belonen wereldregio.nl

Kansen te over (vooral bij Bruse Boys), twee goede doelmannen, een dolende en stakende scheidsrechter en twee rode kaarten, maar Bruse Boys is nog net zo ver als voor de wedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland. ‘Never a dull moment’ dit seizoen op sportpark Volharding waarop de thuisploeg volhardt in indirect lijfsbehoud. Tegen Nieuw-Lekkerland, dat na 23 wedstrijden in de eerste klasse B is uitgespeeld maar er op Hemelvaartsdag zeker niet met de pet naar gooide, trok Bruse Boys meteen ten aanval. Met Domenique van den Berge, voor de eerste keer in de basis dit seizoen, Dylan Adelaar (rechts op de foto) en Sander van ’t Hof stond er behoorlijk wat aanvalslust in de voorhoede. Bruse Boys-Marco Groeneveld ging er in ieder geval wèl voor. Die strijdwijze leek zich al heel snel uit te gaan betalen. Een heerlijke aanval in de vierde minuut – toen was er in de eerste minuut al een inzet van de thuisploeg van de doellijn van Nieuw-Lekkerland gehaald – werd over rechts ingezet door Perry Potappel. De Thoolse middenvelder bediende Van den Berge in het strafschopgebied die de bal vervolgens panklaar legde voor de ingekomen Adelaar. De vleugelaanvaller faalde echter, al zat doelman van Nieuw-Lekkerland, niet voor de eerste keer deze middag, er ook goed bij. Niettemin, zo’n bal moet erin en Adelaar verprutste er nog meer. Je kunt zeggen dat het slecht was maar ook dat hij geen gelukkige wedstrijd voetbalde. Maar geluk ontbeert Bruse Boys in het seizoen 2017/2018 wel vaker, al wordt ook gesteld dat het met ‘een stukje kwaliteit’ te maken heeft. Ook in deze zijn twee inzichten bespreekbaar. Over geen geluk gesproken. Een vrije trap van Martijn Lindhout ging via de muur tegen de buitenkant van de paal over de achterlijn. Ben je koploper, vliegt zo’n bal er in. Nu niet. De eruit voortvloeiende corner was wel succesvol. In eerste instantie werd de hoekschop door de defensie van Nieuw-Lekkerland afgeslagen. Toen de bal weer in de ‘zestien’ werd gebracht en bij Van den Berge terechtkwam, twijfelde hij in de achttiende minuut geen moment. Met een puntgave volley mikte hij de bal zo in de rechterhoek. Een heerlijke goal om je eerste basisplaats weer te vieren en het was zijn eerste treffer sinds 29 april 2017. Zes minuten na zijn goal was de organisatie in de Bruse Boys-defensie nog helemaal niet op orde toen Nieuw-Lekkerland een vrije trap slim en snel nam. Hierbij zag doelman Mark Giljam, die net als zijn collega voor het overige een puike wedstrijd keepte en gewoon weer, ook al is het als ‘oproepkracht’, van waarde is voor dit Bruse Boys, er niet okselfris uit: 1-1. Voor het overige creëerde Nieuw-Lekkerland in de eerste helft geen kans. Bruse Boys wel: via Adelaar, Wesley den Hollander en Van ’t Hof. In de tweede helft was het beste bij Bruse Boys er wel ver van af. Nieuw-Lekkerland rook langzamerhand dat er meer in zat. Marco Ketting moest redding brengen op de doellijn en Giljam een keer goed gestrekt. Aan de andere kant schoot Van den Berge, zag Lindhout in de 54e minuut zijn tweede gele kaart (wegens praten), had Van ’t Hof nog een goed schot in huis en schoot Nieuw-Lekkerland op de paal. Echter, het moment van de wedstrijd was het in eerste instantie niet geven van een tweede gele kaart aan de linksback van Nieuw-Lekkerland, zes minuten na het vertrek van Lindhout. Om een lang verhaal kort te maken kwam het er op neer dat de scheidsrechter zijn administratie niet goed op orde had. Dit veroorzaakte op z’n zachtst gezegd nogal wat rumoer aan Bruse Boys-zijde waarop de leidsman besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. In een onderhoud met trainers en aanvoerders van de twee clubs kwam de rode kaart er alsnog. Terecht. Een zich warm lopende reservespeler was er eerlijk - ja ja , ze bestaan nog, eerlijke voetballers - in: ‘het is zijn tweede gele kaart’. Terug op het veld kreeg Van ’t Hof nog een hele goede mogelijkheid, maar gebiedt de eerlijkheid ook te zeggen dat Nieuw-Lekkerland daarna de beste mogelijkheden op 1-2 kreeg. Dankzij Giljam kwam het er niet van. Met het punt is Bruse Boys net zover als voor de wedstrijd, zij het dat Nieuwenhoorn nog een punt meer heeft. Het is de laatste drie duels simpelweg wachten op degene die een beter resultaat haalt dan de ander.