ZSC'62 en Duiveland wisselen stuivertje voor veilige, elfde stek
ZSC'62 en Duiveland wisselen stuivertje voor veilige, elfde stek wereldregio.nl

In de 23e speelronde van het seizoen 2017/2018 heeft ZSC'62 voorlopig haar doel bereikt: de veilige, elfde plaats in de derde klasse B. Het ging op Hemelvaartsdag ten koste van Duiveland. Op doelsaldo weliswaar. ,,Uiteindelijk is 1-1 de juiste uitslag", blikte ZSC'62-trainer John Tahapary terug op de wedstrijd tegen de nummer tien van de ranglijst, WHS, dat vier punten meer heeft. Toch zat er meer in, vond de Goese oefenmeester. ,,De eerste helft wel. We hadden diverse kansen, maar konden die niet omzetten. In de tweede helft was WHS beter en heeft Raymon Bodbijl ons gered door drie momenten attent te keepen." Met het ene punt wipte de Scharendijkenaren wel over Duiveland dat bij Tholense Boys met 3-0 verloor en het lang zeker niet onaardig deed, oordeelde routinier Ronald Zwager. ,,Vandaag hebben we bewust voor een behoudende opstelling gekozen om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven." Net voor rust kwam de thuisploeg via een eigen, Oosterlandse goal op voorsprong. Na rust kreeg Duiveland een grote kans op 1-1, een fout in de opbouw betekende daarna de 2-0. Een schitterend afstandsschot vanaf dertig meter en wind mee was goed voor de 3-0. ,,Overall goede spirit, maar daar je heb je niets aan als je punten moet sprokkelen", aldus Zwager. ZSC'62 en Duiveland hebben na 23 wedstrijd beiden 24 punten. Het doelsaldo van de Scharendijkenaren is beter dan dat van de Oosterlanders, die in de laatste drie wedstrijden zes goals moeten goed maken. Zaterdag 12 mei staat de volgende speelronde op het programma. MZC'11 leek bij Terneuzense Boys af te stevenen op een aardig resultaat, maar verloor het hoofd bij een 1-1-stand toen er nog ongeveer een kwartier te spelen was. Wegens aanmerkingen op de leiding kreeg spits Sander Backx een tweede gele kaart, hierna reageerde doelman Jacco van der Schee ook en beledigde de scheidsrechter: goed voor rood. Het was net op een moment dat MZC'11 net de overhand kreeg. Terneuzense Boys was in de eerste helft beter. Na het dubbele rood scoorde de thuisploeg tegen negen Zierikzeeënaren nog tweemaal en kan MZC'11 de kans op een hogere klassering vergeten. UITSLAGEN (inhaalduels) ZATERDAGVOETBAL Eerste klasse B: Bruse Boys-Nieuw-Lekkerland 1-1 (1-0 Domenique van den Berge) Tweede klasse E: Terneuzense Boys-MZC'11 3-1 (1-1 Sven Heijboer) Derde klasse B: Tholense Boys-Duiveland 3-0 WHS-ZSC'62 1-1 (0-1 Robin Provoost (op de foto koppend)