Wonderbaarlijke ontsnapping Bliek en FC Dordrecht (update)
Wonderbaarlijke ontsnapping Bliek en FC Dordrecht (update) wereldregio.nl

Wat niemand voor mogelijk hield, is in Leeuwarden toch gebeurd. Julius Bliek en FC Dordrecht hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie voor een plaats in de eredivisie. In Dordrecht won FC Cambuur dinsdagavond met 1-4 van de ploeg van Gérard de Nooijer en zaterdag kwam zijn ploeg, met Bliek (foto) in de basis, al weer op achterstand: 1-0. Na rust slaagde FC Dordrecht, met Bliek, geboren en opgegroeid in Burgh-Haamstede, erin liefst vier goals te maken. Dat was precies genoeg om het verlies in eigen huis weg te poetsen. In de tweede helft wissel De Nooijer Bliek, nu wonend in Goes, omdat hij één op één ging spelen. De verlenging bleef vervolgens doelpuntloos waarna FC Dordrecht de strafschoppenserie met 3-5 won. Bliek: ,,Het was een hele mooie avond. Wij als team hadden er geloof in en dat heeft zich uitbetaald. Er zijn gekkere dingen in gebeurd in de voetballerij en dat hebben wij gisteren laten zien. Nu staat er een hele mooie wedstrijd tegen Sparta op het programma". Komende donderdag (10 mei) speelt FC Dordrecht thuis tegen, zoals Bliek aangaf, Sparta. De return van deze tweede ronde is zondag 13 mei. Daarna volgt de finaleronde.