ZSC'62 profiteert niet van verlies Duiveland, MZC'11 haalt uit
ZSC'62 profiteert niet van verlies Duiveland, MZC'11 haalt uit wereldregio.nl

ZSC'62 heeft zaterdag 5 mei niet kunnen profiteren van de nederlaag van Duiveland, dat hierdoor op een veilige elfde plaats blijft staan met een punt voorsprong op de Scharendijke poulegenoot. ,,Het was een goede wedstrijd die beide kanten op kon vallen", keek ZSC'62-trainer John Tahapary terug op de ontmoeting in Fijnaart. ,,We hebben voor rust verzuimd De Fendert pijn te doen. Nicky van der Velden en Robin Provoost zijn een aantal keren in scoringspositie geweest." In de tweede helft lag de 2-1 van De Fendert er twee minuten na de gelijkmaker van ZSC'62 in. Tahapary: ,,Vijf minuten voor het einde werd het 3-1 nadat we het laatste kwartier risico namen door achterin één op één te spelen. Het was een prima partij, maar geen punten." Duiveland lijkt zich in dezelfde afdeling maar niet te kunnen ontworstelen uit de huidige misere. In St. Philipsland kende Noad'67 weinig mededogen. Pas na de 4-0 liet de thuisploeg de teugels wat vieren. Drie speeldagen voor het einde van de competitie 2017/2018 heeft WIK'57 in de vierde klasse A de laatste plaats overgedaan aan Nieuwland. Deze ploeg kwam bij FC De Westhoek (foto) op voorsprong kwam, maar na een rode kaart (tweemaal geel) na een halfuur spelen nam de thuisploeg het heft enigszins in handen in een zeer matige wedstrijd. FC De Westhoek kwam voor rust gelijk en erna op voorsprong. Daar bleef het bij want ook Delano Westerink zag tweemaal geel en Nieuwland kwam op 2-2. Het was een onnodig gelijkspel omdat FC De Westhoek kansen en overwicht had. Door het gelijkspel van Nieuwland kon WIK'57 dankzij een keurig 5-1-overwinning op Hoedekenskerke de rode lantaarn overdragen aan eerstgenoemde. Het verschil tussen die twee bedraagt nu twee punten. WIK'57-coach Jos Wesdorp prees vooral de mentaliteit waarmee de zege op Hoedekenskerke tot stand kwam. MZC'11 haalde in de tweede klasse ouderwets uit en had bijna een telraam nodig in Klundert, dat met de 0-8-nederlaag naar de derde klasse degradeerde. In de geschiedenis van MZC'11 werd er nooit eerder met zulke cijfers op vreemde bodem gewonnen. UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Tweede klasse E: Klundert-MZC'11 0-8 (0-1 Martijn van Grunsven, 0-2 en 0-3 Masoud Osmanie, 0-4 Martijn van Grunsven, 0-5 en 0-6 Masoud Osmanie, 0-7 Tim de Looze, 0-8 Martijn van Grunsven) Derde klasse B: Noad'67-Duiveland 4-2 (4-1 Leen Dooge, 4-2 Ronald Zwager) De Fendert-ZSC'62 3-1 (1-1 Nicky van der Velden) Vierde klasse A: SKNWK-Veere 0-2 FC De Westhoek-Nieuwland 2-2 (1-1 Sebastiaan van de Berge, 2-1 Jelle Boogerd) WIK'57-Hoedekenskerke 5-1 (1-0 Harmen de Bok, 2-0 Camiel Kleppe, 3-1 Colin van Wanrooij, 4-1 en 5-1 Jeffrey Herfst)