Volleyballers Forza verrassen Atak’55, maar verliezen Jonker

In een spannende wedstrijd tegen Atak'55 hebben de volleybalmannen van Forza een – om maar eens een cliché te gebruiken – overwinning uit het vuur gesleept. Met name in het vierde bedrijf ging het er, gezien de eindstand, heet aan toe.

Al met al was het een knappe zege op de ploeg uit Waspik, de vertekende nummer drie van de ranglijst die tot zaterdag voor het duel met Forza in sportzaal de Vanger de minste verliespunten in de derde divisie had opgelopen. De Schouwse ploeg vertoeft al sinds het begin van de competitie in het rechterrijtje, maar volleybalde in de eerste twee sets gewoon goed tegen Atak'55: 25-21 25-23. Net als in de tweede set ging het in de derde gelijk op tot halfweg. Toen scheurde Lennen Jonker (op de foto met nummer 4) waarschijnlijk zijn achillespees af. Zijn ploeg was behoorlijk van slag door de naar het zich laat aanzien zware blessure en verloor de derde set: 18-25. In het vierde bedrijf werden de ruggen gerecht en leidde een spannende slotfase met matchpoints voor Forza en setpunten voor het stugge Atak'55 tot 31-29 voor de thuisploeg.