FC De Westhoek verslaat WIK'57 in andere derby (update)

Waar ZSC'62 tegen Duiveland flink toesloeg in de derby van de derde klasse B, was FC De Westhoek een stuk milder voor WIK'57 in het streekduel der vierdeklassers: 2-0.

De derby op sportpark Van Zuijen werd pas laat beslist in het voordeel van de thuisploeg. In het laatste kwartier zette de ploeg van trainer Steven Seedo de wedstrijd naar haar hand. De coach van FC De Westhoek, waarvan Delano Westerink tweemala geel zag, sprak van een terechte overwinning, al leek het volgens hem in de eerste helft wel op zomeravondvoetbal. ,,In de tweede helft ging het tempo omhoog. ,,Wij zetten WIK'57 meer onder druk en zij kwamen er alleen met de lange bal uit." WIK'57-collega Jos Wesdorp vond de nederlaag van de Kerkwervenaren onterecht. ,,Wij hadden in de eerste helft twee keer moeten Dat waren honderd procent kansen. De eerste goal was een pupillenfout en toen was het over." In dezelfde vierde klasse B versloeg SKNWK de plaatselijke Boys in Colijnsplaat en deed dat met 1-3. Coach Perry Snoep kon de Nieuwerkerkers slechts verwijten dat het maar bij drie treffers bleef. ,,Ik ben tevreden met de manier waarop we de wedstrijd hebben gespeeld. Het was jammer dat we ons niet belonen met meer goals." In de tweede klasse E maakte MZC'11 een flinke maar nog geen onoverkomelijke mispeer in de strijd om de derde periode. Tegen het DBGC van oud-Bruse Boys-coach Wim Nieuwland was vooral de keeper van de Oude-Tongenaren een sta-in-de-weg voor de ploeg uit Zierikzee. Deze hield met name in het eerste halfuur enorm veel tegen waardoor de voorsprong van MZC'11 'slechts' 1-0 was. Twee inschattingsfouten van Bart van der Wouden, die de geblesseerde doelman Jacco van der Schee verving, betekende 1-2. Hierdoor was de thuisploeg van slag er dat werd er niet beter op toen ook Van der Wouden en Freek Torensma geblesseerd afhaakten. MZC'11 kreeg de 1-3 tegen en moest ook nog eens verder met tien man omdat Martijn van Grunsven binnen zeer korte tijd wegens praten tweemaal geel kreeg. Desalniettemin had MZC'11 de geest weer te pakken, maakte 2-3 en kreeg daarna kansen op de gelijkmaker maar vond de doelman van DBGC wederom op haar weg. In de stand om de derde periode heeft MZC'11 nu na DBGC de minste verliespunten: drie om precies te zijn. DBGC gaat komende week naar SSV'65, MZC'11 naar Oostkapelle.

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse B: Heinenoord-Bruse Boys 4-0

Tweede klasse E: MZC'11-DBGC 2-3 (1-0 Rody Vermue, 2-3 Sander Backx)

Derde klasse B: Duiveland-ZSC'62 1-5 (0-1 Nicky van der Velden, 0-2 Robin Provoost, 1-2 Leen Dooge, 1-3 Justin Vaane, 1-4 Mike de Voogd, 1-5 Robin Provoost)

Vierde klasse A: FC De Westhoek-WIK'57 2-0 (1-0 Gijs van Duijvenbode, 2-0 Lennart Padmos) Colijnsplaatse Boys-SKNWK 1-3 (1-1 Mark Bleiji, 1-2 Julian van Nieuwenhuize, 1-3 Stefan Vermeer)