ZSC'62 geeft stunt drie dagen later keurig vervolg

Weer presteren na een goede wedstrijd is voor veel sporters en ploegen vaak een moeilijke opgave. ZSC'62 had er lak aan en schreef dinsdagavond weer drie punten bij.

Een direct gevolg van de bijgeschreven punten is dat de Scharendijkse ploeg na haar achttiende wedstrijd in de derde klasse B geen rode lantaarndager meer is. Deze wordt nu gezamenlijk vastgehouden door Rillandia en VVC'68. Beiden hebben veertien punten, ZSC'62 overigens maar twee meer. De overwinning werd geboekt ten koste van Kogelvangers en dus die dagen nadat de ploeg van trainer John Tahapary voetballend Zeeland verraste met een 4-0-overwinning op de toen nog ongeslagen koploper Krabbendijke. In Willemstad startte ZSC'62 furieus. Binnen een kwartier stond het 0-2. Volgens Tahapary speelde Kogelvangers de hele wedstrijd de lange bal, maar was de 'luchtmacht' van ZSC'62 steeds bij de les om het gevaar te keren. Via een scrimmage twintig minuten na rust viel de 1-2 waarna de thuisploeg bleef drukken zonder echt gevaarlijk te worden. Een uitval van ZSC'62 betekende tien minuten voor tijd de 1-3. Tahapary: ,,Het was een dik verdiende overwinning".

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL Derde klasse B: Kogelvangers-ZSC'62 1-3 (0-1 Mike de Voogd, 0-2 Robin Provoost (recht op de foto), 1-3 Nicky van der Velden)

Vierde klasse A: WIK'57-Domburg 0-4 FC De Westhoek-De Noormannen 4-1 (1-0 Kevin Veerhoek, 2-1 Swen Monster, 3-1 e.d., 4-1 Jelle Boogerd)