Heerlijke stunt Bruse Boys in en tegen Brielle (update)
Heerlijke stunt Bruse Boys in en tegen Brielle (update)

Heerlijke stunt Bruse Boys in en tegen Brielle (update)

Algemeen

De eerste klasse B is nog lang niet van Bruse Boys af. In en tegen Brielle, de nummer twee van de competitie, nam het drie heerlijke, mogelijke bonuspunten mee naar sportpark Volharding.

De strijd voor indirect lijfsbehoud is nu echt ingezet. Wat heet, als je je optimistisch toont, kan de ploeg van coach Marco Groeneveld zich in theorie ook rechtstreeks 'veilig' spelen. Dan komen de drie punten van Brielle zeker van pas. Sander van 't Hof (foto), die nog wel eens een kansje wil laten liggen, was in Brielle de scherprechter. Met goals in de twaalfde en negentiende minuut bepaalde de Thoolse spits meteen de eindstand. Twee minuten voor zijn eerste treffer kreeg Bruse Boys een lelijke tegenvaller te verwerken. De jonge doelman Jarno Kloet viel uit met een blessure en werd vervangen door middenvelder Mats Willemse die op bank was begonnen. Willemse, na ruim vijf maanden teruggekeerd in de selectie, hield zijn doel schoon. Met de drie punten is Bruse Boys nu de ploeg met de één na meeste verliespunten. Mocht Bruse Boys de inhaalwedstrijd met SHO winnen, komt het gelijk met die ploeg en wipt ze over Nieuwenhoorn heen. Bovendien is het gat met de veilige elfde plaats, waar nu DCV staat, 'slechts' vijf punten. ,,Dik en dik verdiend", noemde Groeneveld de verrassende zege in Brielle. ,,Al heeft Brielle op papier veel meer kwaliteit, maar was het geen team. Wij hebben minder kwaliteit, maar waren wel een team." Na de 0-2-ruststand drukte Groeneveld zijn spelers op het hart het eerste kwartier van de tweede helft goed door te komen. Dat lukte. ,,Op het laatst hadden we ook 0-3 en 0-4 kunnen maken. Er is niets op af te dingen. Het is een teamprestatie van formaat." John Tahapary, coach van ZSC'62, is meestentijds positief over zijn ploeg maar in het zespuntenduel met Noad'67 zag de Goesenaar een slecht ZSC'62. ,,Er was geen beleving waardoor het voor Noad'67 een makkelijke middag werd. Als de instelling van de ploeg niet wijzigt, wordt het een lastig verhaal." ZSC'62 staat nog altijd laatste in de derde klasse B, maar heeft de nummers dertien (Rillandia op drie punten) en veertien (VVC'68 op vier punten) nog steeds in haar vizier. Bovendien hebben de Scharendijkenaren een wedstrijd tegoed. Poulegenoot Duiveland zette op een erbarmelijk slecht veld DHV met 2-1 opzij. ,,We hebben weinig kansen weggegeven en er weer meer gecreëerd dan vorige", constateerde de nog immer geblesseerde Ronald Zwager. ,,We hadden het wel eerder moeten beslissen waardoor het op het einde billenknijpen was. (foto Dirk van Wolferen)

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse B: Brielle-Bruse Boys 0-2 (0-1 en 0-2 Sander van 't Hof)

Tweede klasse E: MZC’11-Zwaluwe 1-1 (1-1 Sven Heijboer)

Derde klasse B: Duiveland-DHV 2-1 (1-0 Chris Koremans, 2-0 Leen Dooge) Noad’67-ZSC’62 3-1 (3-1 Robin Provoost)

Vierde klasse A: WIK’57-SKNWK 1-1 (0-1 René Verschoor, 1-1 Camiel Kleppe) FC De Westhoek-Veere 2-3 (1-0 Mark de Feiter, 2-1 Kevin Veerhoek)

Meer nieuws