WIK'57 en SKNWK spelen matte derby die weer in 1-1 eindigt

Met twee ploegen die niet in de grootste vorm van hun leven verkeren, viel er op sportpark De Vospit weinig te genieten. Net als in Nieuwerkerk eindigde het duel tussen WIK’57 en SKNWK zaterdag in 1-1.

Op een slecht bespeelbaar veld rolde bijna geen enkele bal fatsoenlijk over de grasmat. SKNWK kwam al na een paar minuten op voorsprong en deed dat koppend via René Verschoor. Verder viel er in de eerste helft bijzonder weinig te zien of te genieten. Het was SKNWK dat nog twee aardige kansjes kreeg om voor rust de marges wat ruimer te maken. Echter, een kopbal van Remon de Jonge ging via de WIK’57-doelman, oud-SKNWK-keeper Lorenzo Weijers, Buurman en de lat wat over en Justin de Bruijne schoof een niet al te makkelijke voorzet net naast het doel. Het meest ‘hilarische’ van de eerste helft was nog het vroege affluiten van de kleine scheidsrechter. Hij wekte bij velen verbazing toen hij in de 43e minuut de elftallen naar de kleedkamer dirigeerde. Het bewijs daarvoor werd geleverd door SKNWK-coach Perry Snoep die altijd een klokje laat mee lopen tijdens de wedstrijd. De tweede helft begon bijna identiek zoals de eerste, zei het dat WIK’57 nu scoorde maar een paar minuten later. Camiel Kleppe kopte de een mooie voorzet vanaf rechts bij de tweede paal, aldaar vrijgelaten, keurig in. SKNWK was het na de gelijkmaker even kwijt. WIK’57 toonde ineens meer lef en kreeg een bijvoorbeeld een goeie schietkans. Tot meerdere goals bij de thuisploeg leidde het niet. Nadat de Kerkwerfse ‘storm’ was gaan liggen, zette  SKNWK in een laatste, stief kwartiertje aan. Het leek erop alsof de ploeg van Snoep wat meer inhoud en conditie had dan de thuisploeg. Met vrije trappen en corners probeerde SKNWK een tweede treffer te forceren. Verder dan goede kans voor Jarno van Nieuwenhuize, die in het zestienmetergebied een tegenstander keurig uitkapte en vervolgens geen hoek koos bij een schot op doel, kwam het niet. Na het laatste fluitsignaal moesten zowel WIK’57 als SKNWK concluderen dat een gelijkspel de verhoudingen goed weergaf. Julian van Nieuwhuize, broer van Jarno en volgend seizoen spelend voor Bruse Boys, wilde het veld niet eens als excuus aanvoeren: ,,We waren slecht. Onze thuiswedstrijd tegen WIK57 was ook al slecht. Ik kan er weinig van maken. Er was te weinig beweging en voorin konden we weinig ballen kwijt. We hebben zo onze wedstrijden. Twee weken geleden tegen Noormannen waren we vele beter en stond het als een huis. En nu dit tegen een wat mindere ploeg.” WIK’57-trainer Jos Wesdorp, die in gesprek is met Bruse Boys 2 voor het nieuwe seizoen, gaf zijn ploeg een compliment voor de strijdlust. ,,Je hebt vandaag twee ploegen gezien die in een dipje zitten. Ook Nieuwerkerk, maar wij zeker. De 2-1 had kunnen vallen en daar zijn we voor gegaan.” Het voor beide terechte punt uit de matte derby houdt SKNWK op de elfde plaats en WIK’57 blijft de rode lantaarndrager van de vierde klasse A. ,,Mijn doelstelling is niet te eindigen op de laatste plaats. Ik wil alles nog steeds geven en ik hoop dat de ploeg dat ook wil. Alhoewel”, toonde Wesdorp zich reëel, ,,het heel moeilijk zal worden.”