Narrow escape MZC'11, ZSC'62 verdient meer

ZSC'62 had in de thuiswedstrijd tegen Seolto wel recht op meer maar had de pech een beetje tegen.

Na een 0-2-achterstand, waaronder een van richting veranderde vrije trap, gingen de Scharendijkenaren na rust beter voetballen dan de Zevenbergenaren. Twee goals van Robin Provoost egaliseerde de tussenstand, waarna dezelfde Provoost en ploeggenoot Nicky van der Velden 3-2 en meer op hun schoenen hadden. Een uitglijder van doelman Raymon Bodbijl werd vijf minuten voor het einde in de rebound afgestraft door Seolto. ,,Hierna zijn we één tegen één gaan spelen, maar dat resulteerde in de 2-4", vertelde ZSC'62-coach John Tahapary. ,,Jammer." Duiveland hield in Halsteren maar een punt over aan het treffen met VVC'68. Gelijk aan ZSC'62 zat er meer in. De Oosterlanders hadden tachtig procent van de wedstrijd onder controle. Een slordig laatste kwartier voor rust resulteerde in de tegentreffer. ,,Na rust heeft VVC'68 geen kans meer gehad en hebben we verzuimd te winnen", aldus de nog steeds geblesseerde Ronald Zwager Henk Schouten, trainer van Den Bommel, heeft vast en zeker gedacht dat hij en zijn ploeg in de wedstrijd tegen MZC'11 op rozen zaten. Lange tijd leek zijn ploeg winstkansen te hebben, maar late goals van Freek Torensma (85e minuut) en Rody Vermue (92e minuut) brachten de Zierikzeeënaren voorbij de Flakkeeënaren. Een narrow escape voor MZC'11, dat voetballend beter was maar in Den Bommel een gevaarlijke counterploeg trof. De drie punten brachten MZC'11 in het linkerrijtje op slechts drie punten van nummer twee, Arnemuiden.

UITSLAGEN ZATERDAGAMATEURS Eerste klasse B: Bruse Boys-SC Feyenoord 0-2

Tweede klasse E: Den Bommel-MZC'11 1-2 (1-1 Freek Torensma, 1-2 Rody Vermue (op foto tweede van links)

Derde klasse B: VVC'68-Duiveland 1-1 (1-1 Dylan van Klinken) ZSC'62-Seolto 2-4 (1-2 en 2-2 Robin Provoost)

Vierde klasse A: De Noormannen-WIK'57 3-0 MZVC-FC De Westhoek 3-2 (0-1 Delano Westerink, 2-2 Jelle Boogerd) SKNWK-Patrijzen 0-2