Verdachten aangehouden voor inbraken
Verdachten aangehouden voor inbraken

Verdachten aangehouden voor inbraken

Algemeen

De Zeeuwse recherche heeft deze week een onderzoek afgerond naar een serie inbraken in huisjes op vakantieparken op Schouwen-Duiveland.

Hiervoor zijn drie verdachten aangehouden. Omdat sinds september 2017 enkele vakantieparken op Schouwen-Duiveland regelmatig bezocht zijn door inbrekers, is uitgebreid onderzoek gedaan naar de daders. Op een gegeven moment leidt het spoor naar twee jonge mannen (18 en 19 jaar) uit Zierikzee. Beiden zijn op 13 maart jl. aangehouden. Op 20 maart jl. is nog een 18-jarige vrouw gearresteerd. Zij wordt verdacht van medeplichtigheid. Beide mannen zijn voorgeleid voor de hulpofficier van justitie. De jongste was toen nog net 17-jaar en mocht het vervolg van zijn zaak thuis afwachten. Ook de vrouw mocht na verhoor weer naar huis.

De mannen worden niet alleen verdacht van diefstal en heling, maar ook van overtreding van de Opiumwet. In de woning van de 18-jarige man is een hennepstekkerij aangetroffen. Bovendien is er bij een 32-jarige man uit Serooskerke een hennepkwekerij gevonden. Hierbij lijkt ook de 19-jarige verdachte betrokken te zijn. Veel gestolen goederen zijn teruggevonden en in beslag genomen. Op dit moment wordt nog onderzocht waar deze spullen oorspronkelijk thuishoren. De eigenaren krijgen zo snel mogelijk bericht dat hun gestolen goed terecht is.

Meer nieuws