Hoogste punt nieuwbouw Unastraat bereikt
Hoogste punt nieuwbouw Unastraat bereikt

Hoogste punt nieuwbouw Unastraat bereikt

Algemeen

De bouw van de nieuwbouwwoningen aan de Unastraat in Nieuwerkerk heeft de mijlpaal van het hoogste punt bereikt.

Van de dertien levensloopbestendige woningen zit het dak van alle woningen erop. Woningcorporatie Zeeuwland nodigt daarom op 28 februari de toekomstige bewoners uit voor een kijkje op de bouw. De dertien woningen zijn zogenoemde nul-op-de-meter-woningen. Dat betekent dat de woningen zijn uitgevoerd met optimale luchtdichting, goede isolatiepakketten en een installatie, die afhankelijk van het verbruik van de bewoners, volledig zichzelf van energie kan voorzien. Elke woning wordt uitgerust met een warmtepomp, zeventien zonnepanelen, driedubbelglas en een gebalanceerd ventilatiesysteem (met een zeer hoog warmte terugwin rendement). De bouw van deze woningen draagt bij aan de ambitie “betaalbaar en duurzaam wonen” van Zeeuwland. Het is voor het eerst dat de woningcorporatie dit soort woningen op Schouwen-Duiveland bouwt. Op Walcheren heeft de corporatie in Grijpskerke al dit soort woningen gebouwd.

De woningen zijn levensloopbestendig met een compleet woonprogramma op de begane grond. Dat betekent dat de toekomstige bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen in deze woning. Op de begane grond is naast de keuken en de woonkamer ook de bad- en slaapkamer te vinden. Er is nog een verdieping aanwezig met tweede slaapkamer en extra bergruimte. De meeste woningen zijn bereikbaar met huurtoeslag.

De woningen zijn al aangeboden aan toekomstige huurders. Bijna alle kandidaten komen uit Nieuwerkerk. Momenteel is Zeeuwland nog voor een woning met kandidaten in gesprek.

Meer nieuws